LUMEA MARE

Budapesta

              Budapesta in viteza

Am vizitat de doua ori Budapesta si as merge si a treia si a patra oara.Este fara indoiala unul din cele mai frumoase orase ale lumii!Strabatuta de Dunare, se imparte in Buda si Pesta, doua entitati separate care impreuna dau un intreg perfect!A doua vizita am facut-o in momentul in care am gasit o oferta la Wizzair cu doar 80 de ron dus/intors.Mai pomana de atat nu am primit niciodata si chiar daca era pentru  peste cateva luni, am asteptat cuminte sa vina timpul si sa pot pleca.

Am inceput cu stangul, pentru ca deasupra orasului am ajuns exact in timpul unei furtuni grozave, care nu ne dadea voie sa aterizam.Am survolat aproape o ora si  la un moment dat se punea problema sa aterizam la Bratislava ceea ce sincer nu m-ar fi deranjat foarte tare!Bratislava inca nu am vazut-o…
Ajunsi tarziu in aeroport totul a fost o goana contra cronometru.De la terminalul doi trebuie sa iei autobuzul 200E care pentru aproximativ 2 euro te duce la statia de metrou Kobanya Kispest ,de unde poti ajunge in centrul orasului in jumatate de ora. Ne-am descurcat perfect iar pe la 11 noaptea ne cazam la hotelul Golden Park vis a vis de gara centrala.Cu 80 de euro am avut  o camera cu vedere spre piata, micul dejun inclus si bucuria de a sta intr-un loc cu un personal amabil si politicos.

Budapesta

            Un city break inseamna informatie si timp bine impartit inttr un oras atat de mare.Sunt atat de multe de vazut incat trebuie sa impaci si capra si…asta…si Buda si Pesta!Am dat o pe mijloc si am mers in croaziera pe Dunare!Asa ai si una si alta la indemana…Sunt ca peste tot in orasele unde poti face calatorii cu vaporasul mai lulte companii care ti ofera o priveliste superba.Vechiul Parlament cladirea care are peste o suta de ani si care e chiar pe malul Dunarii, majestuoasa si aristocrata pentr ca intr un final pe vremea aia Budapesta era capitala unui imperiu!

Budapesta

Podul cu lanturi.Primul pod care a legat cele doua parti ale orasului cu peste 150 de ani vechime…

Budapesta

Dealul Gellert cu statuia libertatii care am inteles ca este atat de contestata…Citadela ,de unde ai o panorama  extraordinara!
Budapesta
Dupa plimbareala pe fluviu…am ales sa vedem bastionul pescarilor.Habar nu aveam ce inseamna, cand e facut…de ce? de cine?  Cu tot cu statui ,cu priveliste, cu creneluri…cu toate la un loc merita sa urci pana acolo!
Budapesta
Bastionul pescarilor
Budapesta
vedere asupra Budapestei

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *