Mândru ca sunt român!

Traim timpurile pe care le-am visat!

Vroiam sa scriu de Dragnea dar de ce sa-mi mai pese de cineva care a intrat in cărțile de istorie ca un bau bau urat, mustăcios  și rău… Mai bine va spun ce simt!

Sunt mândru ca sunt roman!

Sunt parte din generația care nu a fost nici cal nici măgar. Născuți in comunism dar trăind prea putin în el ca sa fim marcați pe viata, debusolați de timpurile capitaliste, nesiguri de ce știm si de ce vrem însa cu dor de libertate. Am fost la Revoluție, un fel de copilul ploii, înțelegând prea putin din ce se întâmpla, am fost in Piata Victoriei în ianuarie 1990 când IMGB a venit sa faca ordine și de atunci am fost un adversar înverșunat al oricărui partid de stânga. Indiferent de nume. FSN, FDSN, PDSR, PSD… De fiecare data la vot, de fiecare data votând PNT-CD sau Convenția Democrata sau PNL. Aproape de fiecare data învins, chiar și atunci când am câștigat si Președinte era Emil Constantinescu, simțind ca totuși nu e o victorie. Ca nu am schimbat definitiv.

Am înțeles greu ca poporul asta a avut nevoie de timp sa crească si sa înțeleagă. Acum e timpul lui. De aceasta data chiar simt ca lucrurile se schimba. Pare ca Romania are la fiecare 30-40 de ani generații de excepție. Acum a fost rândul acestei generații! Am trăit deja doua. As fi norocos sa o trăiesc și pe a treia.

Simt ca Romania de astăzi este extrem de diferita de Romania de acum 10 ani. Ca schimbarea este cu adevarat definitiva! Cele 6 milioane de romani plecati aiurea in lume nu mai sunt ~capsunari~ sunt diaspora. Indiferent unde muncesc, nu mai sunt cei care doar strângă bani sa trimită in tara. Influenteza ce se întâmpla acasă mai mult decat cu banii lor. Iar cei de acasa nu mai sunt cei cărora nu le pasa. Le pasa! Si acționează împreuna. Generațiile se schimba si părintii invata sa isi asculte parintii si ca binele de moment e probabil raul viitor. Cat de frumos arata un popor fericit! Este timpul ca ceea ce conteaza cu adevarat sa conteze! Scoala pe bune, hărnicia, inteligenta, perseverenta! Sa învățam si astea pentru ca deja am învățat cum sa muncim, valoarea banilor, am învățat ce sa prețuim si mai presus de orice sa fim uniți.

Poate noi ca generație, nu am avut norocul cu social media care sa ne apropie, nu am fost atât de instruiți, atât de îndrăzneți încât sa vedem ca putem schimba cu adevarat ceva. Era nevoie de timp dar probabil ceea ce am făcut noi a dus la ce se întâmpla astăzi.

Ce timp minunat! 

Cred cu tărie ca este victoria generațiilor născute dupa 1990. Cred cu tărie ca Romania de astăzi este cea mai frumoasa Românie din toate timpurile. Asa imperfecta cum e. In 10 ani de acum înainte, dacă Dumnezeu nu ne arunca în vreun război global sau dacă nu vine sfârșitul lumii, romanii plecați în străinătate vor dori sa se întoarcă. Pentru ca aici se va trai cu adevarat bine. Vom fi mai puternici ca niciodată!

Pana atunci, eu vreau sa va mulțumesc. De ani de zile am lăsat speranța și doar m-am adaptat.  Sunt multe rele de reparat, multe mentalități de schimbat. Ceva s-a reaprins însa în sufletul meu.

DE ACUM, CHIAR CRED CA PUTEM AJUNGE CEEA CE NE DORIM SA FIM!

Bravo vouă mai romanilor!

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Tu ce zici despre asta?