Ivan Patzaichin a fost inmormantat astazi la cimitirul Belu

Marele sportiv Ivan Patzaichin, cvadruplu medaliat cu aur la Jocurile Olimpice de vară din 1968, 1972, 1980 și 1984, a murit duminică, 5 septembrie, la vârsta de 71 de ani, la Spitalul Elias din București, după o îndelungă suferință.

Ivan Patzaichin a fost îmormântat astăzi, 7 septembrie, la Cimitirul Bellu. „Funeraliile cu onoruri militare se vor desfășura marți, la ora 13.00, la Clubul Sportiv Dinamo și vor fi urmate de slujba de înmormântare la Cimitirul Bellu”, a anunțat familia lui legendarului canoist.

De altfel, sicriul cu trupul regretatului canoist a fost depus ieri la Clubul Sportiv Dinamo, iar cei care și-au luat adio de la marele canoist au venit în număr uriaș. La clubul Dinamo sunt depuse zeci de coroane și de lumânări, unde, începând cu ora 13.00, au loc funeraliile cu onoruri militare, urmate de slujba de înmormântare la Cimitirul Bellu.

De menționat este că plecarea spre Cimitirul Bellu are loc începând cu ora 14:00, pe traseul: Dinamo – Șos. Ștefan cel Mare – Calea Dorobanților – Bd. Dacia – Piața Romană – Bd. Magheru – Bd. Dimitrie Cantemir – Calea Șerban Vodă – Piața Eroii Revoluției – Cimitirul Bellu.

Ivan Patzaichin s-a născut la data de 26 noiembrie 1949, în localitatea Mila 23, în judeţul Tulcea. Acesta a început să practice sportul la Tulcea, iar la 18 ani a fost transferat la secţia de kaiac-canoe a clubului Dinamo, unde a și reuşit o carieră sportivă de excepție.

La finalul slujbei religioase, fiica marelui campion, Ivona, a ţinut un scurt discurs: “S-au scris lucruri infinit de multe şi frumoase. În aceste zile am realizat că tata a fost iubit de toţi oamenii de pe pământ. Pentru pentru mine, pentru mulţi, tata a fost ‘Ivan inimă de aur’. De multe ori îl necăjeam şi îi spuneam că este prea bun.(…) Nu îi plăcea să vadă pe nimeni trist şi nu voia să dezamăgească pe cineva, a iubit oamenii, a iubit prietenii, a iubit sportul, a iubit teatrul, a iubit muzica, a iubit natura, animalele iar pe mine şi pe mama ne-a adorat. Viaţa lui a fost una frumoasă, chiar dacă nu a fost întotdeauna una uşoară. Tata a iubit viaţa şi viaţa l-a iubit. Odihneşte-te în pace!”

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.