Gata! Metroul circula in Drumul Taberei.

Metroul din Drumul Taberei functioneaza

Unde erati acum noua ani cand a inceput constructia metroului spre Drumul Taberei? Va mai amintiti? Cum au iesit bancurile alea:

  • Peste un an lumina aici va fi statia de metrou
  • Locuitorii din Drumul Taberei merg la vrajitoare ca sa le ghiceasca cand vor avea metrou.
  • Romania ar putea gazdui refugiatii in tunelurile de metrou din Drumul Taberei, pentru ca oricum nu va circula niciodata metroul pe-acolo.

Minune Dumnezeiasca!! Cea mai scumpa investitie dintr-un oras din Romania de dupa Revolutie in sfarsit este gata! Daca esti din Drumul Taberei adauga minim 5000 de euro la pretul casei si spune “la 5 minute de metrou”. Nu o sa mai faca nimeni misto de anuntul tau si de faptul ca ai un tunel gol pe sub cartier.

Metroul din Drumul Taberei – Magistrala 5, secţiunea Râul Doamnei – Eroilor, inclusiv Valea Ialomiţei va fi dat în trafic cu călători începând de astăzi 15.09.2020, după ora 12: 00 Atunci  va avea loc inaugurarea oficială, a anunțat ministrul Transporturilor, Lucian Bode. Si vor veni toti politicienii, primarii, senatorii, deputatii si ce functii mai sunt pe acolo. Se va canta imnul  Romaniei, se va taia panglica si vor fi artificii ca la centura Bucurestiului. Nu. Pardon. Artificii nu ca e totusi in subteran.

Informatii despre noua linie de metrou.

Radem, glumim dar sa spunem si cateva lucruri utile despre noua linie de metrou. A costat 3.3 miliarde ( noi ) lei, trenurile vor circula la un interval de 9 minute între orele 05.00-06.00, 10.00-13.00, 20.00-22.00, de 10 minute între 22.00-23.30 și de 6 minute la orele de vârf, între 06.00-10.00 și 13.00 – 20.00, trenurile de metrou vor avea două trasee diferite de la staţia Romancierilor de pe Magistrala 5, unul către staţiile Brâncuşi şi Râul Doamnei şi celălalt către capătul de la Valea Ialomiţei, construit separat de linia principală.  Trenurile care vor pleca din staţia Eroilor 2 vor fi afişate ca destinaţii fie capătul de la Râul Doamnei, fie cel de la Valea Ialomiţei iar in perioada următoare se vor mai face lucrări la două bretele care să permită accesul pe mai multe intrări la stațiile Drumul Taberei, respectiv la Academia Militară.

traseu metrou

Sunt 6,871 kilometri, un depou şi zece staţii: Eroilor, Academia Militară, Orizont, Favorit, Tudor Vladimirescu (Drumul Taberei 34), Parc Drumul Taberei, Romancierilor, Valea Ialomiţei, Brâncuşi şi Râul Doamnei.

Cu chiu cu vai s-a terminat unul dintre cele mai asteptate si discutate si controversate proiecte din Romania. Asteptam autostrazile Pitesti-Sibiu/ Pitesti-Craiova, autostrada Ploiesti-Brasov, autostrada Moldova, asteptam cu interes si fara prea multa rabdare spitalele alea municipale, asteptam proiectele alea de irigare si cate altele…  Ati facut un pas mic si lent. Incepeti cu pasi mari sa alergati ca deja suntem suparati.

 

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.