Experienta cu delfinii la Palmitos Park
Cum sa te joci cu delfinii la Palmitos Park
Ce include o experienta cu delfinii la Palmitos Park din Gran Canaria, cum poti avea contact direct cu ei. Daca vrei si tu sa incerci experienta asta citeste articolul meu ca sa intelegi ce ofera
Mi-am dorit de mult timp sa am o astfel de experienta si iata ca a venit ziua cea mare. Am fost de curand in insula Gran Canaria din Spania la Palmitos Park un parc minunat, situat aproape de Maspalomas. Aici am petrecut o zi minunata admirand animale si pasarile haioase, papagali care imita sunete, show-ul cu pasari de prada, show-ul cu delfinii, dar cel mai special moment a fost contactul meu cu delfinii si pentru asta doresc sa le multumesc inca o data celor de la conducerea parcului.
Am auzit ca delfinii au o energie pozitiva , ca se folosesc chiar in terapie emotionala pentru copii cu probleme. Si ce am auzit este adevarat!
Ce presupune delfinoterapia ?
Ideea acestui proiect a plecat de la o certitudine: un număr de 15 studii ştiinţifice dezvoltate de-a lungul timpului au evidenţiat beneficiile delfinoterapiei asupra copiilor cu nevoi speciale. De aceea, delfinii implicaţi în aceste programe de terapie reuşesc să se bucure de întâlnirea cu aceşti copii. Mai mult, se întâmplă adesea ca delfinii să încerce să se acomodeze cu problemele fiecărui copil în parte, abordând în mod spontan un anumit comportament. Comportamentele principale în care au fost demonstrate îmbunătăţiri sunt: comunicarea verbala şi nonverbală, interacţiunea sociala, reducerea deficitului de atenţie, eliminarea stereotipiilor şi reducerea comportamentelor negative.
La noi in tara se face asa ceva la Constanta si este gratuit. Adrian Gemănaru , initiatiatorul acestui proiect, este dispus să lucreze gratuit în terapia cu delfini. El doreşte să dea un exemplu autorităţilor locale, prin care să le demonstreze că accepă să lucreză voluntar în condiţiile în care în străinătate costurile totale pentru o intervenţie de 10 zile ajunge şi la 7000 de euro. Un pret colosal pe care nu cred ca si l-ar permite multe persoane in Romania.
Dar haideti sa va povestesc cateva lucruri despre delfini pe care mi le-a povestit instructorul. Stiati ca există în jur de 40 de specii existente de delfini în 17 genuri diferite. Delfinii variază ca dimensiune de la 1,7 m lungime și 50 kg (delfinii Maui), ajungând până la 9,5 m și 10 tone orca sau balena ucigasa. Unele specii prezintă dimorfism sexual, unde masculii sunt mai mari decât femelele.
Am mai invatat ca delfinii au in meniu pesti, crustacee, calamari si ca mananca in jur de 15 kg de pesti pe zi. Cand doarme, delfinul pluteste la o adancime de 30 cm paralel cu suprafata apei. Prin saltul lor deasupra apei pot atinge o inaltime de 6 metri si chiar am vazut saltul lor. Magnific!
Mi s-a parut foarte interesant ca stomacul delfinului este format din 3 compartimente. In mod normal, delfinul respira o data la 6 minute. Delfinul doarme cu un ochi deschis si totodata, fiecare ochi se misca independent unul fata de altul. Gura delfinului numara pana la 100 de colti si nu isi pierde nici unul pe parcursul vietii. Nu stiam aceste lucruri…
Dar sa va spun in ce consta experienta.
Te vei putea bucura de mai bine de 30 de minute în compania delfinilor afectuoși și vei afla, de asemenea, despre anatomia, biologia și obiceiurile lor într-un mod activ, distractiv și interactiv; insotiti si supravegheati de educatori de delfini care va vor ajuta si va vo raspunde la orice intrebari vei avea despre aceste animale fabuloase. În timpul întâlnirii vei participa împreună cu delfinul la diferite exerciții trăind o senzație fabuloasă. Am inteles ca se fac grupuri de maxim 8 participanti, dar eu am avut noroc pentru ca am fost doar eu si un baietel de 8 ani din China, asa ca am avut mai mult timp sa ne bucuram de delfini.
O astfel de experienta cum am avut eu cu intrarea in bazin costa 150 de euro si se face de 2 ori pe zi, la ora 12 si la ora 15. Aici ti se da un costum special de neopren si incaltaminte cu care sa intri in bazin pana la mijloc. Dar exista si una in care nu intri in apa si costa doar 95 de euro, este doar pe marginea bazinului contactul cu delfinii. Trebuie facuta rezervare cu cateva zile inainte ca sa fii sigur ca prinzi un loc. In pret se include si o sapca cu Palmitos Park si un prosop mare pufos, plus 3 poze in diferite pozitii cu delfinii. Din pacate nu puteti face poze cu telefonul vostru mobil. Cel mai mult mi-a placut faptul ca ne-a lasat sa ii mangaiem de mai multe ori, sa ii dresam si sa ii tinem in brate.
Am fost foarte fericita, a fost una dintre cele mai frumoase experiente din viata mea. Am plecat incarcata de energie pozitiva sperand ca intr-o zi sa am din nou ocazia sa traiesc asa ceva. Va recomand din tot sufletul, mai ales pentru copii. Chiar daca este cam scump, merita sa faci un efort. Delfinii sunt inteligenti si prietenosi si daca ajungi in preajma lor o sa ai un moment unic.
La sfarsit am lasat un comentariu frumos despre experienta mea in cartea lor de reviewuri.