LUMEA MARE

Barcelona

Minunata Barcelona

Prima mea experienta in strainatate a fost in Spania,  in Barcelona.   Imi doream foarte mult sa vad acest oras si a fost prima alegere ca vacanta in strainatate iar cei de la Paralela 45 m-au ajutat sa-mi indeplinesc acest vis..

Zborul cu avionul a fost interesant pentru prima oara iar senzatia ca mergi spre un loc frumos si necunoscut nu se compara cu nimic… momentele acelea  cind aterizeaza avionul si astepti cu nerabdare sa descoperi primele lucruri. In fine a fost un zbor placut iar dupa aterizare  am fost preluati de autocar cu un ghid roman  sa mergem in statiunea Calella,o statiune care se afla pe malul marii, hotelul nostru fiind situat chiar pe plaja. Am avut parte de o prima noapte cu furtuna adevarata care chiar ne a speriat un pic deoarece apa intra pe sub geamuri si parca nu se mai termina. Siroaiele de fantana barcelonaapa au dus in mare niste autovehicule printre care si una din Mehedinti. Mi a parut rau…probabil era in vacanta.Oricum dupa o asemenea furtuna au reusit a doua zi sa faca curat peste tot. Uimitor de eficienti! Primele zile sint un pic mai grele pina cind te acomodezi cu hotelul cu personalul. Sincer cred cel mai indicat este sa ai organizat de acasa un plan si sa detii informatii.Informatia cind calatoresti inseamna sa cistigi TIMP SI BANI, sa te bucuri de cit mai multe lucruri. Sint persoane active si interesate de locurile care le viziteaza si isi doresc sa cunoasca cit mai multe locuri sau altele care merg doar sa se relaxeze si nu doresc sa vada foarte multe lucruri in o vacanta.Trebuie sa recunosc ca fac parte din cei care isi doresc sa cunoasca cit mai mult din  locurile vizitate, obiceiurile oamenilor cit si istoria locurilor. Barcelona  nu ar trebui sa o ratati deoarece are un farmec aparte si poti vedea multe locuri magnifice cum ar fintina magica care iti taie rasuflarea.Este o senzatie unica cind o vezi si o asculti. Este un spectacol de culoare si muzica magic.Asta a fost cuvintul care l-a folosit fetita mea care avea 6 ani pe atunci .Este o experienta pe care nu o poti uita si nu cred ca exista cineva care a fost acolo sa nu ii ramina in suflet…si ganditi-va ca are peste 100 de ani!Functioneaza doar in weekend tocmai din aceasta cauza…

Sagrada Familia din Barcelona

O minune pe care nu ai cum sa o compari cu nimic…

Sagrada Familia din Barcelona 

Am fost sa ne plimbam de mai multe ori pe celebra strada Rambla unde ai sentimentul ca se gasesc toate natiile de pe pamint unde tot timpul este foarte aglomerat si sint multi oameni statuie care imita diverse personaje.

Rambla Barcelona

Este chiar si o piata foarte mare cu fructe si legume am inteles ca ar fi  una  din cele mai mari piete din Europa.

Piata Barcelona
             Ultima data cind am fost in Barcelona a fost anul trecut cind am fost in croaziera.Am stat o singura zi dar am fost sa vedem parcul Guell unde este un spectacol de culoare si puteti vedea niste opere extrem de interesante aici am urcat pe cea mai lunga  scara rulanta  pe care am urcat vreodata pe o strada care ducea spre parc.
            O sa revin cu impresii si poze din oras dar pana atunci va ofer niste preturi
 • Cartela calatorii T10 ( 10 calatorii a cate 75 de min ) – 9 euro
 • Acvariul ( chiar in port ) – 18 euro adulti , 12.75 euro copii pana in 10 ani. Este minunat…tunelul prin  care trece o  banda rulanta in timp ce tu mergi pe sub pesti
 • Stadionul Barcelonei – Nou Camp –  23 euro adulti 17 euro copii pana in 10 ani , cei pana in 5 ani free.
 • Sagrada Familia – 14 euro si 3 euro liftul daca nu vrei sa o iei pe scari
 • Casa Pedrera – 15 euro
 • Telefericul pentru Montjuic 10 euro dus sau 15 euro dus/intors.
 • Funicularul pentru Tibidabo – 6.5 euro
 • Casa Mila sau casa Pedrera a lui Gaudi – 15 euro
 • Parcul Portaventura – trenul din Barcelona pana in Salou 23 euro apoi45 euro intrarea adulti, 39 euro copii pana in 10 ani – ai nevoie de o zi intreaga!
 • Parcul Guell – free
 • Rambla – free
 • Orasul in sine – de nepretuit!

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *