De ce se mentine Certificatul verde?

La ce mai foloseste Certificatul verde?

Ne impiedicam de Certificatul verde la orice calatorie, cazare la un hotel, la orice intrare la un eveniment si pana si la intrarea in magazine ( in teorie ). La ce mai foloseste??

De ce se mentine atata timp cat este clar ca vaccinul doar te fereste de o complicatie a bolii, daca esti atat de ghinionist/a sa o iei de pe undeva. Este evident, in urma cercetarilor tuturor specialistilor din medicina, faptul ca vaccinul nu impiedica imbolnavirea si nici transmiterea acestui virus. Este doar o masura de siguranta sanitara pentru fiecare persoana in parte si ( in teorie ) protejeaza de o forma grava.

pasaport-covid

Dar vaccinul nu previne nici imbolnavirea si nici trasmiterea!

Daca o perioada lunga de timp ni s-a spus ca doar daca ne vaccinam scapam toti, incet incet se vede o schimbare de politica si se accepta ideea ca vaccinul ajuta dar nu incheie pandemia. Si ca daca la un moment acest certificat verde a avut rostul sau, acum este aproape inutil.

Este nevoie in continuare de masuri de siguranta sanitara dar trebuiesc regandite. Masca in spatii inchise, limitarea la n anumit procent la evenimentele cu un numar mare de participanti, medicamente care sa fie oferite celor bolnavi, teste gratuite. Certificatul verde si-a trait traiul si nu isi mai are rost!

Asa cum in urma cu 1 an am spus aici ca va exista un “pasaport covid” la fel si acum credem cu tarie ca acesta va disparea. Probabil incepand cu aceasta primavara, companiile aeriene, incurajate de masurile luate de multe state din lume, vor renunta sa mai ceara la imbarcare vaccinul.

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Tu ce zici despre asta?