LUMEA MARE

Cum vom calatori in 2021?

Cum vom calatori in anul 2021?

Este evident ca si anul 2021 este aproape identic cu anul 2020 si ca vom calatori doar in anumite conditii. Chiar daca omenirea s-a obisnuit ( oarecum ) cu pandemia, chiar daca avem deja vaccinuri si nenumarate persoane vaccinate, nu am trecut de pandemie si nu suntem in siguranta. Cu toate acestea, anul 2021 se anunta unul putin mai bun decat 2020.

Turismul  este o activitate optionala pentru societatea de astazi doar in cazul celor care se lasa coplesiti de teama si aleg sa stea in casa. In rest, ca la orice obstacol pe care l-am intalnit in istorie, ne adaptam si gasim solutii sa continuam indiferent de conditiile existente in acel moment. Astfel, anul trecut am gasit destinatii gen Zanzibar, Maldive sau Mexic ( cat a mers ) sau alte zone ferite de Covid. Este adevarat ca aceste destinatii nu sunt pentru toti si nu muta lume isi permite financiar sa ajunga acolo. Romania insa si-a tras partea leului si destinatiile de acasa au fost cele mai solicitate. Chiar daca in 2021 au disparut voucherele de vacanta, cu siguranta si in acest an turistii vor alege sa se plimbe prin tara.

In toate studiile efectuate in tarile din Europa ( inclusiv Romania ), dorinta oamenilor de a calatori a ramas la nivel inalt. Toti ne dorim sa plecam in vacanta si asteptam doar posibilitatea sa o facem. Cea mai mare problema este insa increderea oamenilor. Incredere ca pot pleca, ca vor avea un sejur sigur si ca se pot intoarce fara probleme si fara a sta in carantina. Tocmai de aceea, pasaportul Covid, chiar daca suna rau este o idee pentru care insista tari extrem de puternice. Spania, Italia, Grecia…mai nou Bulgaria, insista pentru un act care sa dea posibilitatea celor vaccinati la libera circulatie.

Turcia a anuntat ca vor primi turisti vaccinati sau cu test PCR negativ. Bulgaria tocmai a anuntat ca in sezon vor primi turisti vaccinati, cu test PCR negativ sau care au trecut prin boala. Se anunta deci incet incet o politica ce probabil va fi comuna la nivel mondial. Vom intra intr-o anumita destinatie pe baza celor trei scenarii:

  • vaccinat
  • test PCR negativ
  • dovada ca am fost bolnavi si am trecut peste

Calatoriile din 2021, vacantele din 2021, nu vor semana cu cele din 2019. City break-urile inca nu vor reveni. Excursiile cu autocarul prin 2-3 tari de asemenea vor lipsi. Pentru cei care obisnuiau sa isi cumpere singuri vacantele, sa calatoreasca individual unde doreau, va fi greu si complicat. Dar toata lumea isi doreste sa deschida nu doar turismul ci lumea in general. Vara lui 2020 ne-a aratat ca virusul nu este asa activ pe timp calduros. In 2021, avand si vaccinurile si experienta de pana acum in lupta cu pandemia, va fi mai usor sa ne adaptam.

Este clar ca in locatiile unde vom merge, indiferent daca suntem vaccinati, daca avem test negativ sau am trecut prin boala, va trebui sa respectam conditiile sanitare. Distantarea, masca, spatiile dezinfectate samd nu vor lipsi nici in 2021. Dar sunt absolut convins ca acest an este anul in care ne vom depasi teama si vom reincepe sa calatorim.

 

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *