Protest online in turismul romanesc

Primul protest online in turismul romanesc

Sunt foarte multi ani de cand colaboram cu agentiile de turism din Romania si cunoastem bine munca lor. Pasiunea si greutatile puse in slujba acestei meserii.  Avem prieteni si cunoscuti printre cei care activeaza in aceasta industrie si stim ca in aceasta perioada este foarte greu pentru fiecare in parte. Lumea aceasta pur si simplu s-a oprit! Cu totul. De la muzee la hoteluri, de la baruri la companii aeriene. Un inghet total ce dureaza deja de mai mult de doua luni. Iar lucrurile sunt parca tot mai greu de repus in normalitate pentru ca nu depind de ei. Astfel ca, dincolo de competitia dintre ei, dincolo de rivalitate, cei care muncesc in acest domeniu au decis sa protesteze online la lipsa de masuri a autoritatilor in ceea ce priveste situatia din aceasta zona a economiei romanesti, ca o ultima solutie la neimplicarea autoritatilor in acest domeniu. Sunt implicati in acest protest  agentii de turism, tour operatori, hoteluri, pensiuni, ghizi de turism, firme de transport, organizatori de evenimente, firme de publicitate si de asemenea alte persoane ce activeaza in domeniu.

#SALVATITURISMUL

Poate ai vazut acest hastag astazi pe online. Este un strigat al celor care isi doresc sa munceasca si sa ofere calatorilor vacantele dorite. O forma de atentionare la problemele grave ce au aparut in perioada de pandemie in aceasta zona a economiei. Dorinta de a rezolva problemele celor care au cumparat/achitat vacante si s-au trezit ca acestea sunt amanate sau chiar anulate, neexistand solutii exacte pentru aceste situatii precum si dorinta de a le oferi alternative sau noi destinatii.

Chiar daca turismul din Romania nu are amploarea celui din Italia, Spania sau Franta, este totusi o ramura importanta a economiei din Romania,  aduce multe beneficii  si trebuie sprijinita. Aveti mai jos comunicatul emis de catre Asociatia Lucratorilor in Turism Infotripisti.

PROTEST: SALVAȚI TURISMUL

Loc desfășurare: on-line

Dată: 1 MAI ora 10

Dragă Guvern,

Poți alege dacă vei fi pumnul care împinge turismul în prăpastie, sau mâna care îl salvează. În aceste vremuri, a nu face nimic e la fel de grav ca a face rău.

            De două luni s-au purtat nenumărate discuții cu reprezentanți ai guvernului și totuși măsuri legislative adoptate, specifice turismului, nu avem nici una.

            Suntem industria care a fost prima lovită de criză și cu consecințe pe durată necunoscută încă. De aceea avem nevoie de prevederi legale noi, adaptate realității ce o trăim.

            În prima etapa a discuțiilor cu autoritățile nu am cerut bani. Am cerut doar legi, acolo unde cele vechi nu făceau față. Nu am primit nimic.

            Turismul înseamnă nu doar locul de muncă al câtorva zeci de mii de români, ci înseamnă și vacanțele a milioane de români.

            De aceea facem acest apel către Guvernul României să ia în considerare numeroasele adrese și recomandări primite de la breaslă și să ne reglementeze prin legi gestionarea crizei și instrumentele de reprogramare a vacanțelor.

            Noi vă stăm în continuare la dispoziție cu știința și experiența pe care le avem și cu bună credință.

Calatoriile, chiar daca astazi sunt oprite, sunt in gena noastra, in firea omului. Ne nastem cu dorinta de a explora si de a vedea locuri noi. Turismul este industria inventata pentru aceasta necesitate. Si astazi trebuie ajutat pentru a ne putea bucura maine! Daca iti doresti sa sprijini aceasta initiativa, salveaza imaginea din titlu si posteaza hastagul #SALVATITURISMUL in pagina ta de facebook sau pur si simplu da un share la acest articol.

Impreuna vom reveni mai puternici!

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.