Cum si de unde iei certificatul pentru Covid?

De astazi s-a lansat platforma de unde poti sa descarci codul QR – Certificatul pentru Covid

In ianuarie va spuneam ca o sa avem un pasaport covid si putina lume ne-a crezut. Iata-l! A fost lansat site-ul de unde iti poti descarca certificatul covid.  Noi am făcut deja acest lucru si am notat fiecare pas pentru a va arata exact ce trebuie sa faci ca sa obtii si sa descarci Certificatul pentru Covid. Este usor si intuitiv. Pas cu pas.

Inainte de a te apuca, ia buletinul aproape pentru ca vei avea nevoie de el. De asemenea ai nevoie de o adresa de email.

 1. Intra pe linkul https://certificat-covid.gov.ro/login
 2. Introdu adresa ta de email
 3. Bifeaza imaginile cerute ca sa poti sa te loghezi si sa dovedesti ca nu esti robot
 4. Intra in emailul tau si da click pe butonul autentificare. Poate dura cateva minute pana vine email-ul. Verifica si in spam.
 5. Click pe butonul “Certificat nou”
 6. Completeaza formularul in functie de situatia ta. Ai buton pentru fiecare situatie.
 7. Da click pe butonul verde “Salveaza”
 8. Cand ai pe pagina “generat cu succes” in stanga ai un ochi si un cos de gunoi. Da click pe ochi sa vezi codul QR.
 9. Descarca PDF-ul si salveaza-l pe telefon
 10. Vrei inca un certificat pentru o alta persoana din familie? Da click pe “Formular nou” si reia operatiunea cu datele persoanei.
 11. GATA!
Certificat-Covid
Cam asa arata

De stiut!

1. Certificatul este gratuit.
2. În cazul minorilor sub vârsta de 14 ani, este necesar acordul părinților.
3. Timpul de generare a certificatului poate fi de la câteva secunde, până la o oră, în funcție de numărul de solicitări.
4. În momentul generării certificatului, persoana care l-a solicitat este notificată prin e-mail.
5. La intrarea în statele membre ale Uniunii Europene, verificarea certificatelor se realizează prin scanarea codului QR.
 • Utilizatorul îl poate accesa și vizualiza atât din lista de certificate – prin selectarea certificatului, cât și prin descărcarea efectivă, în format *pdf, a documentului, care se poate tipări.
 • Pentru suport în emiterea certificatelor sau obținerea altor informații privind utilizarea lor, a fost operaționalizat un Call Center la numărul de telefon 021.414.44.25.
 • De asemenea, certificatul poate fi obținut prin intermediul primăriei în raza căreia își are domiciliul persoana, direcției de sănătate publică sau serviciului public comunitar de evidență a persoanelor.

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.