LUMEA MARE

Ruta noua din Bucuresti Baneasa catre Ancona

Aeroitalia, compania aeriană italiană, continuă expansiunea propriei rețele de zboruri de la Aeroportul Băneasa si are plăcerea de a anunța deschiderea unei noi rute între București și Ancona, Italia

Zborurile care vor conecta Aeroportul Băneasa – Aurel Vlaicu din București cu cel din Ancona începând cu 16 septembrie 2023 vor fi operate de aeronave de tip ATR72 cu 68 de locuri și sunt programate în fiecare zi de marți, joi si sâmbătă, cu următoarele orare: Plecare din Ancona la ora 11:10 – Sosire la București Băneasa la ora 14:55 Plecare din București Băneasa la ora 15:35 – Sosire la Ancona la ora 17:20 Ancona va fi cea de-a treia destinație deservită de Aeroitalia de la Aeroportul București Băneasa, destinație care se adaugă celor deja operate: Roma Fiumicino și Comiso. Biletele sunt deja la vânzare pe site-ul www.aeroitalia.com și în toate agențiile de turism. „Lansarea noii rute începând cu data de 16 septembrie este un alt pas in vederea extinderii rețelei noastre de zboruri de la București”, spune Gaetano Intrieri, CEO al Aeroitalia, “România fiind din ce în ce mai mult prezentă în proiectele de dezvoltare ale Aeroitalia. Rezultatele bune pe care le-am obținut până acum ne-au încurajat sa continuăm să investim in România pentru a stimula schimburile economice și culturale cu Italia, oferind în același timp o experiență de călătorie caracterizată prin prețuri competitive și servicii excelente la bord”

Ancona este un oras situat in regiunea Marche, Italia si are deschidere la Marea Adriatica. Orasul se afla in apropiere de Roma si Bologna. Cultura, istoria, dar si cadrul pitoresc fac din Ancona o destinatie perfecta de vacanta cu obiective turistice care merita vizitate

Obiective turistice Ancona

 • Biserica Santa Maria della Piazza
  Biserica este situata in centrul orasului, fiind una dintre cele mai importante cladiri religioase din oras.
 • Lazzaretto
  Lazzaretto este o cladire pentagonala ce acopera o suprafata de 20 de mii de metri patrati. Scopul initial al acestei constructii a fost acela de a apara autoritatile de potentialele boli ce puteau fi aduse pe vase.

 • Palatul Episcopial
  Palatul gazduieste Muzeul Diecezan. De asemenea, cladirea pastreaza ruine medievale ale manastirii in care a trait si a murit Papa Pius al II-lea.
 • Arcul lui Traian
  Este unul dintre cele mai importante monumente romane din Ancona. A fost ridicat intre anii 100-116 d.Hr. cu ajutorul arhitectului Apollodor din Damasc. De aici a pornit Traian in razboiul impotriva dacilor.
 • Fantana Calamo
  Fantana are origine greaca si a fost incorporata in zidurile orasului inca din Evul Mediu, fiind denumita si Fantana celor 13 izvoare.

Orasul este recunoscut pentru mezelurile unice in lume. Aici veti gasi cele mai interesante combinatii de gusturi pentru carnati, prosciutto sau sunca.

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.