Aeroportul Otopeni funcționează de azi la jumătate din capacitatea sa

Otopeniul  reduce capacitatea la jumatate

Pana in pandemie aeroportul Otopeni era atat de aglomerat incat reusea cu greu sa faca fata fluxului de calatori. Se discuta intens de un Terminal 2 si deja fiecare spatiu era folosit la maxim. Ghiseurile de check in, portile de acces si control, birourile vamale. Totul devenise aglomerat. Ne aducem aminte de cozile uriase si de timpul tot mai mare pe care il luam ca siguranta inainte de un zbor. Lucrurile s-au schimbat din pacate.

Pandemia a pus un mare stop si deodata Otopeniul s-a eliberat… 

Astazi s-au anuntat niste masuri, chiar daca temporare, care au fost luate din cauza traficului redus de calatori din ultimul timp.

  • Plecarea din Aeroportul Henri Coanda se va face de la 52 de ghisee, incepand din 12 februarie. Vor fi disponibile pentru check-in doar cele incepand de la numarul 53 la 104.
  • Zona fostelor ghisee de check-in pana la 54 va fi amenajata ca sala de asteptare, in conformitate cu regulile sanitare, se arata intr-un comunicat al CN Aeroporturi Bucuresti.
  • Pentru procesarea pasagerilor pe fluxul de plecari, vor fi deschise numai 52 de ghisee check-in (de la 53 la 104) amplasate in zona noua a terminalului, iar zona aferenta ghiseelor 1-52 va fi amenajata ca zona de asteptare dotata cu banchete, unde pasagerii si insotitorii acestora pot astepta inceperea operatiunilor pentru zborul dorit, se precizeaza in comunicat.
  • De asemenea, va fi redus la 14 numarul de porti de imbarcare pentru zboruri internationale la Aeroportul Otopeni.

Traficul aerian, nu numai in Romania, este la cel mult 25% din ce era într-o perioada similara de acum doi ani. Din pacate, masurile luate sunt cele realiste. Astfel, masurile vor intra in vigoare incepand cu data de 12 februarie, incepand cu ora 08.00 si se vor mentine pana la inregistrarea unei cresteri semnificative a numarului de pasageri si de miscari aeronave.

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.