Millennium Biltmore hotelul bantuit din Downtown Los Angeles

Am stat intr-un hotel care are multe povesti de groaza! Millennium Biltmore

Millennium Biltmore este un hotel bantuit de fantomele celor 15 persoane decedate in circumstante neelucidate si noi am stat aici. Ba chiar am stat in locul cel mai expus , in apartamentul de la etajul 10. Si pentru ca nu am avut habar de ce se povesteste am dormit dusi si nu am simtit nimic special, ceea ce dovedeste probabil ca doar mintea omului aduce “fantomele” la viata.

Hotel Millennium Biltmore Los Angeles

Adevarat este ca nu am mai gasit in bagaj peria de par si acum ma intreb daca nu am vazut-o si am uitat-o in graba sau a avut nevoie de ea una dintre fantome...

Dincolo de legenda asta cu fantome, hotelul Millennium Biltomore este spectaculos si poarta o istorie uriasa in spatele sau. Printre altele a fost gazda a Premiilor Oscar sau a fost locul  unde Președintele USA Franklin Delano Roosevelt a fost fotografiat  citind ziarul care detaliază victoria sa la alegerile prezidențiale din 1932. Reper legendar in Los Angeles încă din 1923,  cu o arhitectură renascentistă spaniolă-italiană rafinată, inclusiv plafoane uimitoare pictate manual, istoria bogată este remarcată mai ales pentru legătura sa cu Oscarurile – banchetul fondator al Academiei de Motion Picture Arts and Sciences a avut loc în Crystal Ballroom în 1927, unde statueta originală „Oscar” a fost schițată pe un șervețel Biltmore, iar opt ceremonii ale Premiilor Academiei au avut loc în Biltmore Bowl în anii ’30 și ’40.

Iata o lista cu asezarea oaspetilor in sala la Premiile Oscar din 1937, premii la care printre altii au participat Walt Disney, Frank Capra sau Henry Fonda.

Oscar-1937

Receptia, lobby-ul, barul, Sala de bal si in general toate spatiile comune poarta amprenta acelor ani. Opulent. Bogat in decoratii. Usor usor intunecat dar sclipitor in acelasi timp. Ca o biblioteca celebra sau o sala de concerte de senzatie. Te inconjoara o atmosfera aristocrata si eleganta.

Ca sa nu pomenim de piscina interioara care este exact la fel ca acum 100 de ani!

Hotel Millennium Biltmore Los Angeles

Aici s-au cazat oaspeti de seama in decursul timpului si putem sa-i enumeram printre ei pe ducele și ducesa de Windsor, Ginger Rogers, Judy Garland, Bing Crosby, Al Capone si asa cum am spus mai sus Președintele USA Franklin Delano Roosevelt. Hotelul a fost si scena unor filme dintre care amintim “Intrarea pe strada Olive” – „Splash”  “Rendezvous Court” – „Polițistul din Beverly Hills” – “Chinatown” .„Ghostbusters” – „Glee”  „Intenții crude” – „The Sting”. La parter, in holurile intortocheate, ai o adevarata epopee a hotelului care cuprinde imagini de la inaugurare, balurile tinte aici si premiile Oscar. E o calatorie in timp superba!

Cladirea este fabuloasa. Atat la exterior cat si la interior. Iar camerele sunt moderne dar pastreaza mobila si instalatiile vechi. Fabulos este un cuvant potrivit pentru ca efectiv pasesti in anii ’20-’30 ai secolului trecut si ai ocazia sa admiri luxul si opulenta de atunci.

Chiar si liftul ce te duce la etajele de sus este din vremurile acelea iar camerele sunt spatioase, confortabile si cu atmosfera aceea de cald oferita de mobla in stilul vechi. Chiar daca sunt originale ele sunt atat de bine intretinute incat par noi.

Iar totul este completat de lucrurile moderne ca televizorul sau aparatul de facut cafea.

Am stat in sute de hoteluri. De toate felurile. Dar acesta mi s-a parut cel mai important ca istorie. Am calcat practic pe urmele unor personalitati de care doar am citit sau pe care le-am vazut la televizor si nimic din ce ei au folosit nu s-a schimbat. Minunata experienta…

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.