LUMEA MARE

Barcelona! De la Gaudi la Picasso sau Messi!

Va prezentam o lista cu locurile din Barcelona, emblematice pentru oras. Muzee ce iti prezinta arta contemporana, istorie, sport sau arhitectura.

Sagrada Família (Gaudi):

Sagrada Família este o bazilică gigantică aflată în construcție din 1882, proiectată de arhitectul Antoni Gaudí. Este una dintre cele mai vizitate atracții din Barcelona, cu peste 2.000.000 de vizitatori pe an. În interiorul Sagrada Família, puteți vizita și un muzeu care detaliază istoria și dezvoltarea acestei clădiri impresionante, oferind informații fascinante despre Gaudí însuși. De asemenea, veți vedea fotografii ale dezvoltării Sagrada Família și o machetă care prezintă cum va arăta bazilica după finalizare.

 • Orar de functionare: se deschide la ora 9.00 si se inchide in functie de anotimp la orele 14.00, 18.00, 19.00 sau 20.00
 • Pret bilete: de la 36 de euro bilet adult

 

La Pedrera (Gaudí):

Casa Milà, cunoscută sub numele de La Pedrera, este o altă capodoperă a lui Antoni Gaudí. Această clădire modernistă impresionează prin formele sale organice și ferestrele ondulate. În prezent, găzduiește un muzeu care prezintă viața și opera lui Gaudí, precum și expoziții temporare.

 • Orar de functionare: se deschide la ora 9.00 si se inchide in functie de anotimp la orele 18.30 sau 20.30
 • Pret bilete: de la 28 de euro bilet adult

Casa-Pedrera

Camp Nou (Muzeul FC Barcelona):

Camp Nou este stadionul celebrului club de fotbal FC Barcelona. Muzeul aflat în incinta stadionului oferă o incursiune în istoria clubului, cu trofee, echipamente și alte artefacte legate de fotbal. Exista mai multe tipuri de vizita de la simpla vizita in muzeu la tur pe stadion, experienta cu sportivi etc.

 • Orar de functionare: deschide la 9.30 sau 10.00 in functie de anotimp si se inchide de asemenea in functie de anotimp la orele 18.00 sau 19.00
 • Pret bilete: de la 19 euro bilet adult

FC Barcelona

Centrul de cultură contemporană din Barcelona (CCCB):

Acest centru cultural găzduiește expoziții și evenimente legate de artă contemporană, arhitectură, film și alte subiecte culturale.

 • Orar de functionare: orele 11.00 – 20.00
 • Pret bilete: de la 6 euro bilet adult

Museu d’Història de Catalunya:

Muzeul prezintă istoria și cultura Cataloniei, cu expoziții permanente și temporare.

 • Orar de functionare: 10.00 – 19.00  de marti pana sambata, duminica 10.00 – 14.30
 • Pret bilete: de la 6 euro bilet adult

Muzeul de Artă Contemporană din Barcelona (MACBA):

Proiectat de arhitectul Richard Meier, MACBA găzduiește o colecție impresionantă de artă contemporană. Aici veți găsi lucrări ale unor artiști renumiți, precum și expoziții temporare. Este un loc minunat pentru a explora creațiile artistice ale secolului XX și XXI.

 • Orar de functionare: 11.00 – 18.30
 • Pret bilete: 10 euro bilet adult

Fundația Antoni Tàpies:

Această fundație promovează studiul artei moderne și contemporane. Găzduiește o colecție variată de lucrări, inclusiv picturi, sculpturi și fotografii. Antoni Tàpies a fost un artist catalan influent, iar fundația îi poartă numele în onoarea contribuției sale la artă.

 • Orar de functionare: 10.00 – 19.00
 • Pret bilete: 12 euro bilet adult

Fundația Joan Miró:

Acest muzeu este dedicat operei lui Joan Miró, unul dintre cei mai importanți artiști spanioli ai secolului XX. Colecția cuprinde peste 14.000 de piese, inclusiv picturi, sculpturi și fotografii. Vizitați acest loc pentru a explora universul creativ al lui Miró.

 • Orar de functionare:  10.00 – 19.00
 • Pret bilete: 9 euro bilet adult

Muzeul Național de Artă al Cataloniei (MNAC):

MNAC găzduiește o impresionantă colecție de artă romanică, gotică, renascentistă și barocă. Picturile murale romanești sunt o atracție deosebită. De asemenea, puteți admira sculpturi, mobilier și alte artefacte culturale.

 • Orar de functionare: 10.00 – 18.00
 • Pret bilete: de la 2 euro bilet adult

Muzeul Picasso:

Acest muzeu este dedicat primilor ani ai lui Pablo Picasso. Colecția permanentă găzduiește 4.251 de lucrări, inclusiv picturi, desene și sculpturi. Este o oportunitate unică de a explora evoluția artistică a unuia dintre cei mai influenți artiști din istorie.

 • Orar de functionare: 10.00 – 19.00
 • Pret bilete: free cu rezervare online

muzeul picasso barcelona

Muzeul Maritim din Barcelona

Este situat în clădirea Drassanes Reials de Barcelona, fostul arsenal regal al orașului, dedicat construcției de nave între secolul al XIII-lea și secolul al XVIII-lea. Această clădire gotică este cea mai veche clădire civilă de acest tip din lume, oferind o atmosferă impresionantă și o incursiune în istoria maritimă.

 • Orar de functionare: 10.00 – 19.00 . Duminica dupe ora 15.00 free.
 • Pret bilete: 10 euro bilet adult

muzeul maritim barcelona

Barcelona este unul dintre orasele care are o multitudine de muzee. De toate felurile si pentru toate gusturile. Sunt atat de multe incat e greu sa le vizitezi pe toate intr-un sejur.  Fie ca iubiti arta sau sportul, distractia sau istoria, aveti de unde alege. Noi am reusit sa vedem majoritatea obiectivelor si le multumim celor de la Visit Barcelona  pentru sprijinul constant oferit.

 

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.