Cum sa jefuiesti un magazin in 2 minute? Smash and Grab

Un nou tip de jaf in America.  Smash and Grab

America, tara tuturor posibilitatilor a inventat un nou tip de jaf. Unul in care 80-100 de persoane, intra simultan intr-un magazin si efectiv fura tot ce se gaseste acolo. Haine, bijuterii, medicamente. Orice e valoros!

Smash and Grab se numeste noul tip de furt si implica participarea a mai multor persoane deodata care intra simultan in magazin si incep sa fure tot ce le cade in mana. Evident ca sunt vizate magazine de lux, ultimul a fost Louis Vuitton, farmacii sau magazine de bijuterii. Totul se desfasoara incredibil de rapid, 2-3 minute si apoi fug cu ce au reusit sa fure. Evident ca astfel de atacuri sunt organizate dinainte, probabil pe grupuri de internet si pana acum politia a reusit sa prinda 3 (trei!!) participanti pentru ca acestora nu le-a mai pornit masina!

smash and-grab

Moda, pornita de pe coasta de vest a Americii pare ca ia amploare si se raspandeste cu viteza fulgerului pe tot teritoriul Statelor Unite ale Americii. Cand inițiază atacul, hoții poartă măști și au răngi. Agresează angajații și fură marfa în câteva minute, înainte de a fugi cu mașinile care îi așteaptă afară și care apoi demarează în viteză. Alteori, când magazinele sunt închise, intră cu vehiculele direct în vitrine, sparg ușile și ferestrele de sticlă, fură marfa și se îndepărtează în grabă. Viteza de acțiune și numărul mare de participanți sunt elementele surpriză pe care mizează hoții.  Vin cu zeci de mașini, blocând practic strada pe care se află magazinul si după ce au dat lovitura, pleaca în mare viteză.

Nu e de mirare!!

Dincolo de numarul urias de politisti si de rapiditatea si forta cu care acestia actioneza sunt de 10.000 de ori mai multe persoane care traiesc dupa legi pe care noi ca romani (ca europeni chiar) nu le intelegem. Este o lume atat de diferita fata de ceea ce stim incat primul contact este socant. Chiar daca fiecare isi vede de treaba, exista sanse uriase sa asisti la diverse scene de violenta care izbucnesc spontan. Americanii mi s-au parut cei mai putin lipsiti de rabdare oameni de pe planeta. Atata timp cat nu se intersecteaza unul cu cealalt par incredibil de civilizati si politicosi. Din pacate insa, sansele de a nu te intersecta cu alti oameni intr-un oras aglomerat sunt minime asa ca exista constant sansa de a fi implicat intr-un conflict. A cumpara o arma pentru un cetatean american este la fel de usor ca a cumpara un pachet de tigari. Mersul pe strada avand un pistol la brau care poate fi la vedere sau ascuns este o banalitate. Si mai e ceva… nicaieri in lume nu am vazut atat de multi oameni ai strazi! Este un fenomen social.

Nu facem noi aici o analiza a societatii americane, cat e de buna sau rea ci pur si simplu constatam cat de inventivi sunt. Daca veti auzi peste putin timp ca in Europa de vest un magazin a fost pradat de o gasca de tineri, sa stiti de unde a venit moda!

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.