CORONAVIRUS 2020

Am facut vaccinul Covid

Cum e cand te vaccinezi pentru Covid?

Up date – Rapelul

Astazi, 12 aprilie 2021 am facut si rapelul. In acelasi loc. Aceeasi procedura dar de data asta mai putina lume. Nu am simtit acul. Pur si simplu, chiar daca e greu de crezut, nu am simtit intepatura. O fi de mana asistentei, de vaccin…nu stiu. Dar nici macar o ciupitura nu am simtit. Deocamdata, dupa 5 ore nici un fel de simptom. Daca se va intampla ceva revin cu amanunte.

Nu vreau sa va conving sa va vaccinați, nici nu va spun sa nu va vaccinați ci vreau sa va povestesc experiența mea cu acest vaccin.

Pentru ca indiferent ce alegi e bine sa fii informat! Si sunt impresionat de cat de bine au mers lucrurile, știind însă ca astăzi sunt probleme mari cu platforma.

Astăzi m-am vaccinat cu vaccinul Moderna la Clinica REGINA MARIA – Rețeaua Privată de Sănătate din Cotroceni si cred ca multi sunt interesați de proceduri pas cu pas. Daca doare, daca te simți bine după, daca e coada, ce trebuie completat, daca ai vreo problema…Toate amănuntele pe care le-am cautat si eu si nu le-am găsit.
Programarea a fost făcută acum vreo 10 zile pe https://vaccinare-covid.gov.ro/platforma-programare/. Este ușor de făcut si poți adauga pana la 10 persoane. iti creezi un cont unde completezi cu nume/prenume, CNP, un nr de telefon si o adresa de email. Gasesti in platforma toate ( cred ca toate ) centrele de vaccinare si unde sunt locuri libere.
Când am făcut eu programare, nu scria ce vaccin este dar poți sa iți dai seama după rapel:
▶8 săptămâni – Astra💉
▶4saptamani – Moderna💉
▶3 săptămâni -Pfizer💉
Dupa programare, aproape instant, am primit un email cu datele personale si de vaccin si rapel precum si un cod QR. Apoi sms cu reminder cu locul/data si vaccinul pe care o sa il faci. . Ti se aminteste ca ai programare, ca poti anula daca doresti si te poti reprograma ulterior.
O alta modalitate de a te programa este sa suni la  numărul unic național – 021.414.44.25
Astazi am ajuns la clinica mai devreme decat eram programat. O coada rezonabila afara, in majoritate persoane varstnice. Programat la ora 11.00 am intrat la ora 10.45.
Ti se ia temperatura, completez un chestionar la intrare. Nimic special, lucruri pe care le-ati mai facut cand ati intrat in diverse institutii.
La intrarea in spatiul de vaccinare ai inca trei formulare de completat. Nu e ceva foarte greu si dureaza cateva minute. Date personale, intrebari despre boli sau daca ai avut sau nu Covid sau simptome. Nu ti se cere codul primit, vreo hartie sau altceva. Doar buletinul. Esti deja inregistrat in sistem. 
In cabinet, medicul iti explica cu ce te vaccineaza, ce simptome pot aparea, te intreaba inca odata daca ai vreo problema de sanatate. Chiar daca ai alergii sau diverse afectiuni tot poti fi vaccinat. Se desface acul in fata ta, ti se arata recipientul cu ser pe care scrie numele vaccinului si dupa ce iti alegi o mana ti se face vaccinul.
NU DOARE! Nu iti lasa semn! Si dureaza 5 secunde.
Dupa ce te-ai vaccinat trebuie sa stai intr-o sala separata pana la 30 de minute, timp in care primesti si hartia cu dovada ca te-ai vaccinat.

Simptome vaccin

Ma refer strict la cazul meu!
Doare ca orice intepatura. Nu am avut nimic special. Dupa vreo ora am simtit un oarecare disconfort in zona si mancarimi. Dar nimic special. Poate ca daca nu eram cu gandul ca m-am vaccinat nu as fi sesizat. La cateva ore dupa vaccin nu mai am nimic care sa imi aminteasca de intepatura.
In cazul de nedorit in care as fi avut efecte adverse, am primit nu doar sfaturi ( paracetamol pentru temperatura/gheata locala pentru durere ) ci si adresa unei camere de garda unde sa merg daca e ceva grav. Acolo am inteles ca sunt specializati pe aceste efecte adverse si stiu exact la ce sa se astepte si ce au de facut.
O sa completez aici daca voi simti ceva diferit sau special pentru ca simptomele pot aparea in timp si nu, nu am primit bani sau ceva avantaje ca sa ma vaccinez deci nu am nimic de ascuns!
Este alegerea voastra daca va vaccinati sau nu. Dar macar stiti ce se intampla cand va hotarati sa il faceti...

Up date

Dupa vreo 6-7 ore a inceput sa ma doara bratul unde am fost vacinat. M-a durut toata noaptea si dimineata. Nu o durere mare dar de mentionat. Pati a urcat la 38 de grade temperatura si a avut stari de voma dar nu mari.
Cam atât am avut la prima doza. Noaptea durere in brat, a doua zi o mica slăbiciune care pana după amiaza a dispărut.

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *