Sărbători de Paște la Cobor
Sărbători de Paște la Cobor
Cu ceva timp in urma, un prinț, un adevărat prinț, a dat tonul unui nou trend in turism în România. Charles, Prinț de Wales si viitor rege al Regatului Unit, a cumpărat la Viscri o căsuță și deodată, o zonă pe care o știam dar nu o prețuiam la adevărata ei valoare s-a dezvăluit tuturor călătorilor. Perioada asta plină de restricții a accelerat procesul și vacanțele pline de adrenalină sau zgomot de prin orașele lumii au rămas în urmă.
Redescoperim frumusețea unei parți a României, îmbrățișată de munții Carpați. Frumusețea satului românesc, a naturii, a obiceiurilor vechi, a preparatelor organice, a vieții tihnite in aer liber. Case vechi din sate răspândite pe dealuri, ce aduc farmecul simplu al lucrurilor cu adevărat importante din viața noastră. Fuga de pana acum după material a încetinit si căutam din nou bogăția sufletului.
An după an, proiecte tot mai importante in industria turismului aduc contribuții la acest tip de calatorii, tot mai căutat de către romani. Parcuri naturale, pensiuni, observatoare de ursi, ferme cu animale, păduri vechi si proiecte de unire a unor spatii uriașe pentru crearea unor parcuri naturale. Toate din dragostea pentru natura, din dorința de a calatori altfel, din ideea de a contribui la un turism eco, bio, prietenos cu natura.
Ferma de biodiversitate Cobor
Ferma de biodiversitate Cobor din Munții Făgăraș, este creația Fundației Conservation Carpathia, o organizație ce are in dreptul sau reușite minunate in ceea ce privește crearea unei zone protejate cu natură sălbatică de talie mondială în sudul Carpaților românești precum si a unei economii verzi în jurul Munților Făgăraș, în beneficiul biodiversității și a comunităților locale. Un proiect pornit la drum cu ani in urma si care progresează constant, urmărind ca într-un final sa devina un nou parc național, un parc natural ce va fi o zonă sălbatică de clasă mondială, un exemplu de conservare în Europa și cel mai emblematic parc național de pe continent.
Ferma de biodiversitate Cobor se situează in dealurile Transilvaniei, la 20 de km de Făgăraș, înconjurata de păduri, pajiști si pășuni. O suprafața de 500 ha de pășuni de o valoare naturală mare, un loc superb pentru cai și bovine, precum si o destinație turistică si de business primitoare. In spiritul acesta de protejare a naturii si de înțelegere a complexității relațiilor dintre om, natura si animale fie ele sălbatice sau domestice, o afacere verde a prins aripi si căsuțele vechi, acum renovate si transformate in doua case de oaspeți ce sunt oferite doritorilor de calatorii pentru suflet si trup. Casa nr 21 cu 14 paturi distribuite în 4 camere, o pivniță răcoroasă, bucătărie și grătar alături de casa nr. 282 ce poate găzdui până la 9 persoane, în 6 camere (3 camere single și 3 camere twin), cu restaurantul și sala de mese situate la parter.
Este locul ideal de relaxare in natura si de explorare a frumuseților din zona. Pe lângă ospitalitatea gazdelor, un mix de activități potrivite pentru acest gen de vacanta sunt oferite oaspeților.
- Tururi ghidate pe dealurile din împrejurimi, pe jos sau cu căruța
- Plimbare cu căruța cu coviltir și camping cu foc de tabără si noapte petrecuta in corturi
- Tururi cu bicicleta in zona
- Tururi botanice in care se descoperă bogăția naturala a zonei
- Tururi de birdwatching pentru ca zona este iubita de păsări
Sărbătorile de Paște la Cobor
Peste puțin timp, cea mai importanta sărbătoare religioasa a romanilor, Paștele, va fi aici iar gazdele de la Cobor s-au gândit sa va ofere o vacanta de neuitat. Toate activitățile de mai sus alături de multe surprize va așteaptă pentru zile de pus in panoul vacantelor de neuitat. Oferta de Paște de la Cobor cuprinde
– 3 nopți de cazare în cameră dublă
– pensiune completă
– tur de fermă ghidat
– plimbare pe pășunea de înaltă valoare naturală pentru a cunoaște Surele de stepă, caii și câinii
– tir cu arcul
Perioada: 30 aprilie – 3 mai 2021 (3 nopți).
Tarife: 950 lei/adult, 570 lei/copil (4-14 ani)
Eu cred că veșnicia s-a născut la sat./Aici orice gând e mai încet,/și inima-ţi zvâcneşte mai rar,/ca şi cum nu ţi-ar bate în piept,/ci adânc în pământ undeva.
Ești așteptat sa iți redescoperi sufletul in mijlocul naturii!