Cuibul de vulturi a lui Hitler – cu Valentin Avramoni

De-acum il stiti pe Valentin Avramoni…

E in Germania si va povesteste despre un loc deosebit!

      Se spune si nu se exagereaza, ca istoria e scrisa de invingatori! Daca WW II ar fi avut alt deznodamant, daca Axa ar fi castigat al doilea razboi mondial probabil locul asta ar fi fost acum centrul de pelerinaj al lumii! Asa este doar un loc de vizitat –  fosta locuinta excentrica a celui mai mare criminal de razboi din toate timpurile. Hitler.  In vremea cand Germania era condusa de catre el ( spre dezastru, evident ) in Kehlsteinhaus, la 160 km de Munchen, la granita dintre Germania si Austria, langa orasul Berchtesgaden si-a avut resedinta Fuhrer-ul. Cuibul de vulturi! Se povesteste ca la un moment dat aici isi petrecea mai mult timp decat la Berlin, cabana devenind un fel de Cartier General al Germaniei. Arhitectul preferat al lui Hitler, Albert Speer, a contribuit la planurile initiale dar mare parte sunt planurile lui Hitler insusi, cel care se credea un architect desavarsit. Amuzant este ca, dupa razboi, chiar Speer a recunoscut ca din punct de vedere architectural, cabana era un dezastru. Una dintre greseli fiind ca, garajul era pozitionat chiar sub living si acesta se umplea de fum de multe ori… Dar na, dupa razboi…multi viteji se arata!

cuibul vulturilor
Valentin Avramoni

Pentru a ajunge aici trebuiesc parcurse urmatoarele etape:

– un drum de 7 km parcurs cu autobuzul care urcă din Kehlstein Busabfahrt (Obersalzberg) până în Kehlsteinparkplatz
– din Kehlsteinparkplatz se intră într-un tunel de 124 de metri lungime şi se ajunge la liftul care urca spre cabană
– cu ajutorul liftului se urcă alţi 124 de metri şi se ajunge direct cladire, la 1834m.

Drumul până la obiectiv este unul senzaţional. Se urcă pe o distanţă de 6,5 kilometri peste 700 metri diferenţă de nivel. Drumul este presărat cu un număr de cinci tunele, care însumate au o lungime de 277 m. Drumul a fost construit în anul 1939, iar construcţia lui a durat 13 luni.Prețul biletului de autobuz de la Obersalzberg până la Kehlsteinparkplatz este de 16,10 euro de persoană.

Cabana Kehlsteinhaus a fost construită sub directa îndrumare a lui Bormann şi sa dorit să fie un cadou pentru a cincizecea aniversare a lui Hitler. Cabana şi drumul de acces până la cabana au fost terminate până în vara anului 1938 şi a fost inaugurată de ziua lui Hitler, pe data de 20 aprilie 1939.

“Este un loc de o unicitate rara, o cabana pe varf de munte unde se relaxa poate cel mai crud si controversat conducator din istoria omenirii, Hitler. O locatie turistica necunoscuta la scara larga, undeva pe varf de munte in mijlocul Alpilor Bavarezi, de unde poti sa admiri atat frumusetia Alpilor Bavarezi cat si Alpilor Austrieci. Am fost surprins sa urc prin munte 124 de metri cu un lift construit acum 80-90 de ani. La costruirea acestei cabane au participat cei mai buni ingineri si arhitecti din Germania anilor ’30 si au construit ceva ce si in zilele noastre ar fi enorm de greu de realizat. Frumusetea Alpilor si peisajul care ti-l ofera aceasta locatie sunt coplesitoare. Acest loc despre care nu multa lume stie trebuie vizitat pt a intelege ceea ce nu se poate exprima in cuvinte”

panorama
Ce peisaj…

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Tu ce zici despre asta?