Felix Baumgartner – ”stratonautul”

Felix Baumgartner,”stratonautul” care a cucerit pamantul si spatiul, vorbeste pentru prima oara Romaniei

Marketing Insiders Group a marcat incheierea evenimentului de leadership Enlightening 3.0, editia “Business Odyssey” cu parasutistul-record Felix Baumgartner, printr-o conferinta inedita de presa organizata la JW Marriott Bucharest Grand Hotel in data de 24 octombrie.

 felix_baumgartner

Bucuresti, 24 octombrie – Sosirea lui Felix Baumgartner in Romania a fost anuntata printr-o saritura cu parasuta de precizie organizata de Marketing Insiders Group, cu sprijinul echipei Red Bull Romania. Marti, 14 octombrie, s-au aniversat 2 ani de la saritura-record a lui Felix. Campionul mondial Alexandru Nicolau, a executat un salt impresionant cu aterizare la punct fix, pe acoperisul Stejarii Country Club (altitudine 3600 metri, salt 1200 metri), marcand intr-un mod spectaculos cea de-a treia editie a conferintei de leadership Enlightening si sosirea parasutistului austriac in Bucuresti.

Austriacul Felix Baumgartner a devenit primul om supersonic in cadere libera (cu o viteza neoficiala de 1.342 km/h) si detinatorul a inca doua recorduri: cel mai inalt zbor cu parasuta – atingand altitudinea de 41.8 km, si saltul cu parasuta de la cea mai mare altitudine. In urma proiectului “Red Bull Stratos”, Felix Baumgartner a devenit primul om care depaseste viteza sunetului fara ajutorul unui vehicul, in aceeasi zi in care, cu 65 de ani in urma, pilotul american Chuck Yeager reusea sa treaca dincolo de bariera vitezei sunetului, considerata o limita naturala.

 “Stratonautul” este renumit si pentru natura deosebit de periculoasa a cascadoriilor pe care le-a executat in timpul carierei sale. Acesta a facut parte din armata austriaca unde a exersat numeroase sarituri cu parasuta, efectuand inclusiv antrenamente pentru aterizarea la punct fix. Dincolo de curaj si experienta extreme, Felix este un lider carismatic, un om ce a reusit sa isi invinga claustrofobia prin autocontrol si determinare. Viziunea, determinarea si rezultatele incredibile l-au transformat pe Felix Baumgartner intr-un model pentru multe generatii. In acelasi registru, atletul Red Bull Alex Nicolau, care a sarit pentru Felix de la o inaltime impresionanta, isi infrange frica de inaltime declarata odata cu fiecare salt cu parasuta. Austriacul supersonic s-a aflat in Romania in intervalul 22 – 24 octombrie 2014. Comunitatea de business din Romania, si nu numai, a avut ocazia sa il cunoasca si sa il asculte pe Felix in cadrul conferintei Enlightening, editia “Business Odyssey, eveniment ce a fost moderat de Oana Marinescu – Managing Director, OMA Vision.  Felix a fost profund impresionat de calitatea colaborarii cu Marketing Insiders Group, de executia evenimentului, de comportamentul si respectul romanilor, declarand ca, desi Romania nu are o imagine pozitiva in Austria, va reveni cu siguranta si asteapta urmatoarea invitatie.

 Parasutistul a prezentat audientei povestea pasiunii lui pentru lumea extrema, o poveste despre curaj, o calatorie ce nu cunoaste limite spatiale sau temporale, o lectie despre atingerea apogeului in drumul spre succes pe plan personal si profesional. Mai mult decat atat, Felix Baumgartner a vorbit in premiera presei din Romania cu ocazia unei intalniri media organizate in data de 24 octombrie la JW Marriott Bucharest Grand Hotel. Reuniunea de presa a fost moderata de Oana Marinescu – Managing Director, OMA Vision.

      Dincolo de cuvintele  unui comunicat oficial, am descoperit un tip absolut fabulos! Nu neaparat pentru faptul ca arata ca un actor de la Holywood cat pentru felul in care se poarta si gandeste… Deschis, energic, relaxat, a vorbit fara teama despre temerile lui, despre cum le-a depășit, despre plansul mamei sale cand a sarit cu parasuta, cum e vazuta Romania in Austria. Cum sa iti atingi scopurile, cum sa lupti sa nu te lasi invins de greutatile de pe drum! E ciudat ca un om care declara ca nu-i plac lucrurile extreme sa aiba in spate realizari atat de impresionant de nebunesti pentru noi ceilalti. Nu e casatorit, nu o cunoaste pe Halep(!?) , a recunoscut sincer ca nu stie prea multe despre Romania, ca vrea sa revina ( Dracula fireste!) si in general ne-a facut sa ne simtim ca este un om obisnuit care a avut puterea si curajul sa isi urmeze visele! Un tip senzational de la care chiar am avut ce sa invat! Te asteptam din nou in Romania, Felix!

1
Alaturi de un “stratonaut”
2
Born to Fly
3
Relaxat…
Autograful lui Felix
Autograful lui Felix

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Tu ce zici despre asta?