Târgul de Turism al României

targul de turism al Romaniei

Destinatii de poveste la Targul de Turism al Romaniei

Intre 13 si 16 noiembrie la ROMEXPO are loc cel mai important eveniment dedicat iubitorilor de calatorii – Targul de Turism al Romaniei. Patru zile pline de oferte, destinatii inedite si noutati va asteapta la ROMEXPO.

Va invitam sa vizitati:     

ORASUL COVASNA

Este una dintre cele mai importante statiuni balneoclimaterice din tara. Atestata documentar pentru prima oara in 1548, a devenit oras in 1952. Asezarea propriu-zisa este compusa din Covasna si fostul sat Voinesti, astazi cartier al orasului, precum si din satul Chiurus, aflat la 2,5 km catre sud. Orasul beneficiaza de resurse turistice importante, cu precadere naturale. Varietatea de resurse a apelor minerale, mofetele (emanatiile de CO2), aerul bogat in ioni negativi si peisajul pitoresc fac posibil turismul de sanatate. Greu de crezut, dar adevarat, In Covasna sursele de sanatate tasnesc la tot pasul.

Clima StatiuniiCovasna are un climat de depresiune intramontana, cu veri racoroase si ierni reci. Temperatura medie anuala este de 7°C. Precipitatiile medii anuale ating valoarea de 700 mm, cantitatile cele mai reduse inregistrandu-se in luna februarie, iar cele mai abundente in lunile mai–iunie. Datorita culmilor impadurite din imprejurimi, statiunea este protejata de curenti intensi si de vanturi puternice. Covasna, cu briza ei de munte, care provine din diferenta de temperatura si de presiune atmosferica dintre munti si depresiuni, ofera minunate posibilitati pentru tratament si pentru o calitate superioara a vietii.
Mofete si izvoarele de apa minerala Mofetele sunt emanatii de gaze naturale, in special dioxid de carbon, in proportie de 80-98%. Mofeta naturala, utilizata in scop terapeutic la Covasna, este un fenomen unic in lume. Aplicarea tratamentului se face in incaperi care au forma unui „circ roman”, special amenajate pentru tratament. Prin terapia cu mofeta este imbunatatita circulatia cerebrala, periferica si hemodinamica cordului. In baia carbogazoasa, pe langa actiunea dioxidului de carbon – gaz, se adauga efectul termic al apei si actiunea mecanica a bulelor de gaz asupra tegumentului. In statiunea Covasna, terapia cu factori naturali se realizeaza in bazele de tratamente din cadrul hotelurilor de cura balneara, precum si in cadrul Spitalului de Cardiologie „Dr. Benedek Géza”. Orasul Covasna este numit si „orasul apelor minerale” datorita bogatiei sale in izvoare de apa minerala, precum si a diversitatii acestora. Apele minerale naturale carbogazoase, cu o mineralizare totala de minim 1 gr. CO2 /l, sunt folosite atat in cura externa (bai la cada), cat si in cura interna (cura de crenoterapie). In centrul orasului puteti degusta apa mineral naturala provenita de la izvorul Kati, izvoarele Elvira si Izvorul de langa Scoala.
Indicatii si contraindicatii ale tratamentelor din CovasnaIndicatii: Afectiuni cadiovasculare: cardiopatia ischemica cronica dureroasa si nedureroasa; sechele dupa infarct miocardic, la minim 3 luni de la externarea din spital; insuficienta mitrala si aortic compensata; valvulopatii operate. Afectiuni ale tubului digestiv: gastrite cronice hiperacide, ulcer gastroduodenal, dischinezie biliara, colecistite cronice litiazice si nelitiazice, stari dupa ficat operat, pancreatite cronice. Afectiuni metabolice: diabet zaharat. Afectiuni ale sistemului neuropsihic: nevroze. Afectiuni reumatice: reumatisme cronice degenerative si inflamatorii. Afectiuni ginecologice: metroanexita, sterilitate. In cazul acestor afectiuni pacientii beneficiaza de cura profilactica, terapeutica si de recuperare.
Contraindicatii: Afectiuni in stadiu acut, boli infectioase, boli venerice, tumori maligne (cancer de orice tip), unele tulburari de ritm cardiac, decompensare cardiaca avansata.
Obiectivele turistice

Printre obiectivele turistice importante din oras se numara Balta Dracului – vulcanul noroios din centrul orasului, devenit simbol al naturii. Planul inclinat din Valea Zanelor este un monument tehnic unic, ce facea parte din reteaua de cale ferata industriala cu ecartament redus. Acesta a functionat aproape un secol, fiind folosit pentru transportul lemnului exploatat in padurile din zona Covasna si Comandau. Din Valea Zanelor incep si majoritatea traseelor turistice marcate; tot aici circula si mocanita, oferind o ocazie ideala de recreere pentru cei mici si mari.Urmand poteca marcata cu punctul albastru se poate ajunge la situl arheologic „Cetatea Zanelor”, numit si Cetatea Ilenei Cosanzene. Peisajele intalnite pe traseu sunt mirifice, intreaga depresiune fiind vizibila de pe Muntele Cetatii. Padurile Covasnei ofera oportunitati de vanatoare, apele din imprejurimi fiind ideale pescuitului. Pentru iubitorii sporturilor de iarna este recomandata partia de schi „Lőrincz Zsigmond”, dotata cu nocturna si teleschi.

EvenimenteUnul dintre evenimentele importante este Zilele Kőrösi Csoma Sándor, organizat anual in aprilie. In luna mai se desfasoara Concursul National de Folclor, unde sute de copii si tineri prezinta la Covasna diferite traditii si obiceiuri. Traditionala Nedeia Mocaneasca are loc in fiecare luna iulie, iar Zilele Orasului Covasna se organizeaza anual, la Inceputul lunii septembrie.

Va asteptam la Targul de Turism al Romaniei!

Program de vizitare:
13-15 noiembrie 2014: intre 10.00-18.00
16 noiembrie 2014: intre 10.00-16.00

Achizitionati acum biletul online!

Pentru mai multe detalii despre eveniment, accesati: www.targuldeturism.ro

P.

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Tu ce zici despre asta?