Circuit in Tara Sfanta cu ZB Travel

Un circuit in Tara Sfanta cu Holy Land ZB Travel

Am fost de doua ori in Tara Sfanta si din ambele calatorii tin minte fiecare loc pe care l-am vizitat. Cu toate ca sunt deseori intrebata nu am obiceiul de a spune ca un loc este mai frumos ca altul pentru ca, fiecare experienta este proprie si fiecare persoana vede si simte intr-un alt fel calatoria. Depinde de starea ta, de colegii de drum, de ce intalnesti acolo… Insa de fiecare data am recomandat tuturor sa mearga in Israel si in Palestina pentru ca este o calatorie de suflet ce nu are asemanare cu nicio alta vacanta pe care o poti face.  O asemenea calatorie este si  un curs intensiv de religie si istorie in care, printre vizitele la diverse obiective o sa afli cum si ce s-a intamplat de acum 3000 de ani pana acum. Un circuit in Tara Sfanta in Decembrie 2019, o calatorie spre inima si credinta!

Poarta-ti si tu pasii pe Drumul Crucii…

Stiti povestea cea mai cunoscuta a lumii? Cea in care se povesteste cum  Dumnezeu L-a jerfit pe Fiul sau pentru pacatele noastre? In vremurile acelea, Ierusalimul era o cetate mandra si puternica, locuita de iudei si arabi si stapanita de Imperiul roman. Avea ziduri groase si sapte porti pe care se intra. Una din ele se numea poarta oilor, pentru ca pe acolo intrau pastorii in cetate ca sa vanda oile sau caprele in targ. Este poarta prin care a intrat Iisus dupa ce a fost arestat in gradina Ghetsimani de catre soldatii romani.

drumul crucii

Prima oprire, primul popas din drumul durerii este in locul unde a fost judecat Iisus – la Pretoriu – aici fiind gasit vinovat si condamnat la moarte.

 • Al doilea Popas – Mantuitorul isi ridicape umeri Crucea Sa.
 • Al treilea Popas – Domnul Iisus cade in genunchi sub povara Crucii.
 • Al patrulea Popas – Mantuitorul se întalnește in drumul Crucii, cu Sfanta Sa Maica.
 • Al cincilea Popas – Ostasii il silesc pe Simon Chirineanul sa-l ajute pe Mântuitor sa-si  duca Crucea.
 • Al șaselea Popas – Mantuitorul primeste Marama Veronicai.
 • Al șaptelea Popas – Mantuitorul cade a doua oara sub povara Crucii.
 • Al optulea Popas – Mantuitorul sfatuiește femeile care plangeau.
 • Al nouălea Popas – Mantuitorul cade a treia oara sub povara Crucii.
 • Al zecelea Popas – Mantuitorul este batut, dezbracat și I se ofera  otet și fiere.

De aici se intra in biserica Mormantului Sfant – Biserica Invierii!

 • Al unsprazecelea Popas – Ostașii pironesc Preasfantul Trup la lui Iisus pe Cruce.
 • Al doisprazecelea  Popas – Piatra unde a fost infipta crucea pe care a fost rastignit Isus. Poti atinge cu mana, printr-un orificiu rotund, piatra unde a stat crucea.
 • Al treisprezecelea Popas – Coborarea de pe Cruce a trupului lui Iisus – locul unde a fost miruit trupul Sau. Aici se sfintesc cu mir lucrurile pe care le poarta credinciosii asupra lor.
 • Al paisprezecele Popas – Înmormantarea Mantuitorului – locul de unde S-a inaltat la cer de-a dreapta Tatalui. Aici se afla biserica din biserica – locul cel mai sfant al crestinatatii. Locul unde vine lumina de la Dumnezeu de Sfintele Paste.
mormantul sfant
Mormantul Sfant

Poti sa mergi si tu pe acest drum alaturi de Holy Land ZB Travel

Vrem sa va prezentam o oferta a celor de la Holy Land ZB Travel in perioada 02-07 decembrie 2019

ZB TRAVEL organizeaza excursii si circuite în Europa si in intreaga lume, aducand in centrul atentiei obiective culturale, religioase, istorice, destinatii mai mult sau mai puțin cunoscute. În calitate de agentie organizatoare pentru Tara Sfanta, agenția ZB TRAVEL va invita sa calatoriti in locuri incarcate de spiritualitate, punandu-va la dispozitie pachete turistice atractive, la preturi promotionale indeplinind astfel dorința de cunoastere, credinta, odihna si relaxare a tuturor turistilor! Turismul cultural si turismul religios ecumenic sunt principalele forme de turism promovate de Agenția ZB TRAVEL, care astfel faciliteaza vizite la locuri sfinte ale crestinatatii. 

Circuit Israel – 02-07 decembrie 2019 – 5 nopti/6 zile

Bucuresti – Bethleem – Ierusalim – Ierihon– Tabgha |– Ierusalim – Hozeva – Jaffa – Tiberias- Tel Aviv – Bucuresti

Tarif: de la 655 EURO/persoana/camera dubla

Supliment Single – 200 Euro

Servicii incluse:ZBTravel

 • Bilet avion Bucuresti-Tel Aviv–Bucuresti
 • Taxe de aeroport
 • Bagaj de mana 10 kg
 • Bagaj de cala 20 kg
 • Pe toata durata circuitului transport cu autocar modern cu A/C
 • 5 nopti cazare + demipensiune la hotel 3/ 4* (clasificare locala)
 • Ghid licentiat
 • Intrari la obiectivele turistice din program
 • Asistenta turistica in limba romana

Programul excursiei

Intalnire cu insotitorul de grup in aeroportul H. Coanda/Bucuresti. Orar de zbor 07:45.. Dupa formalitatile vamale se face imbarcarea cu destinatia Tel Aviv. Sosire pe aeroportul Ben Gurion – finalizare formalitati vamale.  

cetatea-Ierusalimului
Cetatea Ierusalimului

Ziua 1. Luni –  02 decembrie. 

Vizitarea Ierusalimului  – Muntele Maslinilor, Locul Inaltarii Domnului, Biserica Pater Noster, Gradina Ghetsimani

         Muntele Maslinilor, Manastirea Eleon, locul Inaltarii Domnului. Vizitare Gradina GHETSIMANI cu Biserica Natiunilor (locul unde se afla piatra pe care a stat Iisus inaintea prinderii sale). Biserica Mormantul Maicii Domnului, unde dupa coborarea a 48 de trepte, ne vom inchina la locul Mormantului Maicii Domnului si Icoanei Facatoare de Minuni Maica Domnului “IERUSALEMITA”. Spre iesire este Mormantul Sf. Iosif si al Sf. Parinti Ioachim si Ana. Inchinare la Biserica Sf. Stefan. Se merge pe Via Dolorosa (Calea Crucii sau Drumul Durerii) cu cele 14 statii/popasuri, fiecare popas marcand un eveniment de sacra memorie pentru intreaga Crestinatate. Aici se vor vizita Golgota, Piatra Ungerii, Mormantul Domnului, Biserica Invierii, Biserica Sf. Imparati Constantin si Elena, Paraclisul Sutasului, Paraclisul lui Adam. Biserica Sfantului Mormant numita si Qiyama in limba araba. Muntele Sion: unde se viziteza Foisorul cu Cina cea de Taina, Mormantul Psalmistului David si Biserica Adormirii Maicii Domnului. Ne intoarcem si continuam Drumul Crucii pana la statia 10 aici se viziteaza Manastirea Saidanaya.

Cina si cazare in Bethleem.

intrarea in biserica maicii domnului
intrarea in biserica maicii domnului

Ziua 2. Marti – 03 decembrie.

Desertul Iudeii, Ierihon, Manastirea Sf.Gheorghe Hozevitul, Pestera Sf. Prooroc Ilie, Asezamanatul Romanesc Ierihon

      Manastirea Sf. Sava, este locul unde se pastreaza neschimbat modul de viata inca de pe vremea Imparatului Constantin.Manastirea Sf. Sava (Marea Lavra a Sf. Sava cunoscuta ca Mar Saba din pustiul Iudeii, intemeiata in anul 478, de Sf. Sava cel Sfintit. Una din refacerile manastirii a fost facuta cu banii trimisi de Domnitorul Neagoe Basarab prin Egumenul Ioachim Valahu si ulterior prin contributiile Domnitei Ruxandra, sotia lui A. Lapusneanul si fiica lui Petru RaresVizitam Manastire Sf. Teodosie (intemeietorul vietii de obste monahala). Deplasare spre Hozeva, vizitarea Manastirii Sf. Gheorghe Hozevitul, Moastele Sf. Ioan Iacob Hozevitul (Sf. Ioan Iacob de la Neamt), Pestera Sf. Prooroc Ilie Tesviteanul. Deplasare spre Ierihon-cel mai vechi oras din lume, vizita la Manastirea “Dudu lui Zaheu”, apoi ne deplasam spre Muntele Ispitirii unde avem o privire panoramica a Manastirii Carantania de pe Muntele Ispitirii (locul unde Iisus a fost ispitit de Satana de 3 ori si a postit 40 de zile). Vizita si inchinare la Asezamantul Romanesc de la Ierihon. Ne intoarcem spre Bethleem. Ne inchinam la Biserica Sf. Gherasim de la Iordan, in limita timpului disponibil.

Cina si cazare in Bethleem.

Ziua 3. Miercuri – 04 decembrie

Vizitarea Nordului Israelului , Muntele Tabor, Cana Galileii, Nazaret

      Se pleaca spre Muntele Tabor unde se viziteaza Biserica Ortodoxa “Schimbarea la fata” – locul schimbarii la fata a Domnului, inchinare la Icoana Facatoare de Minuni a Maicii Domnului. Deplasare in Cana Galileii – inchinare in Biserica Greco-Ortodoxa (pe locul casei lui Simion Cananitul), unde a avut loc prima minune (prefacerea apei in vin la Nunta din Cana Galileii). Deplasare la Nazaret – inchinare Biserica Ortodoxa Sf. Gavriil (Izvorul Fecioarei Maria) si in Biserica Catolica “Buna Vestire” (locul casei Sfintei Familii) – atelierul Sf. Iosif. Pranz traditional in Nazaret. Ne indreptam spre Tiberias. Deplasare la raul Iordan-Yardenit pentru procesiunea de botez (desfasurarea procesiunii de botez a pelerinilor).

Cina si cazare hotel 3*/4* in Tiberias.

Ziua 4.  Joi – 05 decembrie

Muntele Fericirilor, Tabgha, Capernaum, Bethleem

biserica fericirii
Biserica fericirii

       Mic dejun. Vom vizita diverse asezaminte bisericesti din jurul Marii Galileei. Biserica de pe Muntele Fericirilor. Deplasare la Tabgha (locul unde a fost savarsita minunea inmultirii a 5 paini si 2 pesti pentru 5.000 de oameni). Biserica Sf. Petru. Capernaum – Cetatea Domnului (orasul iubit de catre Iisus).  Optional: plimbare pe Marea Galileei cu ambarcatiunea copie a celei utilizate de Iisus.  Pranz turistic optional cu pestele Sf. Petru.

Ne indreptam spre Bethleem pentru cina si cazare.

Ziua 5 . Vineri, – 06 decembrie.

Sarbatorirea zilei Sf. Ierarh Nicolae, Arhiep. Mirelor Lichiei Cripta Nasterii Domnului Icoana Blemita Biserica Nasterii Domnului

locul unde s-a nascut isus
Locul unde s-a nascut Isus

Mic dejun.

      Vizitare Biserica Sf. Nicolae din cartierul Beith Jalah, Bethleem. Este ridicata pe locul unde Sf. Nicolae a stat de mai multe ori in orasul vechi Beith Jalah, astazi cartier din Bethleem. Pe 6 decembrie se fac sarbatori de multumire in cinstea Sf. Nicolae, acesta fiind considerat protectorul lor.  Biserica Nasterii Domnului (Biserica Ortodoxa a Nativitatii), Grota unde s-a nascut Iisus, inchinare la Icoana Facatoare de Minuni a Maicii Domnului “BELEMITA“– singura icoana in care Maica Domnui zambeste, de bucuria Nasterii Domnului. Este cea mai veche biserica crestina din Tara Sfanta. Locul Nasterii Mantuitoriului este marcat cu o stea de argint cu 14 colturi daruita in 1717 de Domnitorul Tarii Romanesti, Nicolae Mavrocordat.

Deplasare spre Beth Sahour, vizitare Manastirea Campul Pastorilor- campurile situate in orasul Beth Sahour, locul unde se spune ca Ingerul Domnului s-ar fi aratat pastorilor aducandu-le vestea cea buna a nasterii lui Iisus.

Posibilitatea de a servi pranzul cu specific Palestinian (optional).

       Deplasare spre Ierusalim pentru a vizita Biserica Sfintei Cruci- este o veche Manastire Ortodoxa aflata in grija grecilor, asezata la mica distanta de Ierusalim in valea numita Rehaviah, adica a “Crucii”. Vizitarea Bisericii Dreptului Simion. Vizitarea Zidului Plangerii- locul cel mai respectat in cultura mozaica, situat la marginea Muntelui Templului, si reprezinta vestigii din vechiul Templu al lui Solomon.

Ne intoarcem spre Bethleem. Cina si cazare Hotel Bethleem.

Ziua 6. Sambata, – 07 decembrie

Lida-Jaffo-Tel Aviv-aeroport

Mic-dejun. Eliberarea camerelor.

      Vizitam Lida, cetatea fiind una dintre importantele cetăţi cucerite de Macabei (I Macabei 11, 34). Romanii i-au conferit privilegii politice şi statut de oraş, cu numele Diospolis. În Lida, Sfântul Petru l-a vindecat pe Enea care era paralitic de opt ani (Faptele Apostolilor 9, 32-35). Această minune a avut ca efect convertirea multor locuitori ai cetăţii, astfel că în Lida s-a înfiripat de timpuriu o comunitate creştină.

Optional – masa de pranz

       Ne vom indrepta catre Tel Aviv. In functia de ora la care se termina programul vizitelor, ne deplasam spre Yaffo/Jaffa – vizitarea Bisericii Ortodoxe Sf. Mihail si Gavril (cu preot roman), unde Simion Tabacarul l-a primit pe Sf. Petru si unde a avut loc invierea Tabitei, Tel Aviv (vederea panoramica a orasului).

Aeroportul Ben Gurion si decolare spre Bucuresti.

Orar de zbor: 07 Dec 2019, ora 23:30 – aterizare 08 Dec. 2019 la ora 02:15 dimineata.

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Tu ce zici despre asta?