Ar putea avea succes cursa Sibiu -Constanta?

Ce spuneti de o cursa aeriana directa Sibiu-Constanta?

Ce companie aeriana s-ar incumeta?

In momentul de fata, daca dai o cautare pe aceasta ruta nu gasesti decat zboruri cu 2 sau 3 escale prin Londra, Istanbul, Viena operate de Wizz Air si Ryanair. Cea ce este incredibil de greu si de neinteles. Distantele si preturile biletelor sunt asa de mari incat evident ca nu se cumpara si nu credem ca ar vrea cineva sa dea aproape 500 de euro pe un bilet de avion pe o varianta cu escale care dureaza 25 de ore. Asa cum sunt drumurile in Romania tot ajungi mai repede si mai ieftin din Constanta in Sibiu.

In Romania exista cateva curse intrene extrem de cautate. Bucuresi-Oradea, Bucuresti-Timisoara sau Bucuresti-Iasi. Atat de clienti business cat si de turisti. Un zbor, dureaza maxim 45 de minute dar te scuteste de ore intregi de condus sau de mers cu trenul sau autocarul. Nu avem o tara atat de intinsa incat sa avem zboruri interne de ore dar avem o tara suficient de mare ca sa pierdem ore intregi in masinile personale. Avand in vedere faptul ca si combustibilul s-a scumpit iar prognoza pentru viitor este ca se va scumpi si mai  mult, nici macar financiar nu ar trebi sa fie o mare diferenta. O alta parte buna ar fi ca ar putea exista o conexiune prin Sibiu cu Viena pentru ca deja exista aceasta cursa intre Sibiu si capitala valsului.

O astfel de cursa aeriana este cu dublu sens, cel putin in lunile de vara. Atat Sibiul cat si Consranta sunt doua orase foarte dezvoltate din Romania, cu localnici care isi permit financiar un asemenea bilet. Cei de la munte vor la mare, cei de la mare vor la munte. Vesnica si permanenta dorinta de a avea ceea ce nu exista in orasul tau, fireasca dealtfel.

Am discutat de curand despre acest subiect cu domnul Cristian Marinescu proprietarul Complexului Turistic Alpina Casi&Spa, cea mai mare unitate hoteliera din statiunea Paltinis. Domnul Marinescu a fost implicat si in structurile de conducere ale Guvernului, fiind pentru mai mult de doi ani Secretar General al Ministerului Transportului din cadrul Guvernului Romaniei deci este o persoana care stie in amanunt datele unei asemenea proleme. In urma discutiei despre acest subiect, am inteles ca a fost operat de-a lungul timpului doar Sibiu Viena unde o cursa ajungea si la 100 de euro. De la 1 mai,  Dl Marinescu ne-a declarat ca a descoperit o stire in presa in care se dezvaluia Ryanair intentioneaza sa deschida aceasta noua ruta, dupa parerea dansului preturile companiei fiind de bun simt. Iar de aici a plecat si propunerea si demersul dansului. In cunostinta de cauza si in interesul ambelor orase si zone dar cu obligatoria implicre a Consiliului Judetean si a conducerii Aeroportului atat de la Sibiu cat si de la Constanta.

Cristian-Marinescu

In acest sens, Dl Marinescu, personal, a facut demersuri trimitand catre Consiliul judetean doua e-mail-uri prin care a descris aceasta oportunitate si a aratat profitabilitatea cursei care poate dezvolta zona, cu cifre concrete.

Cursa Sibiu – Viena  operata de Austrian Airlines a fost profitabila . Cluj, Targu Mures, Bucuresti opereaza pe Viena de asemenea chiar daca preturile sunt foarte mari.  O cursa interna Constanta-Sibiu, chiar si saptamanala sau bisaptamanala ar aduce beneficii tuturor celor implicati precum si oraselor. Nu exista in Romania doar Bucuresti si sunt orase unde localnicii isi doresc asemenea oportunitate.

Asteptam data de 1 mai ca sa vedem daca chiar se materializeaza aceasta ruta cu compania Ryanair sau cine stie poate chiar compania nationala Tarom se incumeta, asa cum a indraznit si castigat cu alte curse interne.

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.