HOTELURI

Abraham Hostel Tel Aviv

Abraham Hostel Tel Aviv

Am stat in multe hosteluri. Unele super cum au fost cel din Zagreb sau din Nurnberg, unele teribile cum a fost in Praga. Sunt fel si fel de hosteluri. Pentru cei care calatoresc des, aceste locuri sunt demne de luat in seama. Exista dincolo de acele camere cu cate 4/6/8 paturi si camere pentru doua persoane unde ai tot confortul de la un hotel la jumatate din cat platesti la un hotel. Plus ca majoritatea sunt in centrul orasului ceea ce este un avantaj urias.

Hostelurile sunt diferite. Unele unde ai doar posibilitatea de a dormi, a servi micul dejun si poate un bar, altele pline de oportunitati. Cu terase mari, baruri, activitati nenumarate ce se petrec acolo. Dupa parerea noastra, hostelurile sunt locurile unde simti cu adevarat ca esti calator. Relatiile intre oaspeti sunt mult mai calde si mai apropiate decat la un hotel clasic si in proportie uriasa turistii sunt tineri si deschisi la minte. Chiar si personalul este diferit. Veniti din toate tarile lumii, socializeaza cu tine in timp ce muncesc.

Tel Aviv este în top 10 cele mai scumpe orașe din lume.

Pretul platit pentru cazarea la Abrahams Hostel este considerabil mai mic fata de cel platit pentru o camera la un hotel normal. Daca alegi un dormitor cu patru paturi ajungi la vreo 30 de euro pe noapte. Ceea ce sa recunoastem ca e minunat. Banii economisiti pot fi cheltuiti pe lucruri mai interesante. Excursii si alte lucruri de acest gen. Dar poti alege si o camera economy pentru doua persoane la un pret decent pentru Tel Aviv.

V-am dat un motiv intemeiat. Pretul. Dar nu e vorba doar de pret. Abrahams Hostel este situat in centru, langa bulevardul Rothschild si strada Allenby. Sunt probabil cele mai importante locuri din Tel Aviv. O zona plina de terase, restaurante de tot felul si magazine.

Distante pana la obiective importante

 • 15 minute pe jos pana la plaja,
 • 15 minute pe jos pana la mall,
 • 10 minute pe jos  pana la Marea Sinagoga a Tel Aviv-ului 
 • 15 minute pe jos pana la Carmel Market 
 • 15 minute cu autobuzul pana la Jaffa Old City
 • 15 minute cu autobuzul pana in Portul vechi din Tel Aviv

Abraham Hostel este parte dintr-un lanț de hosteluri. Mai exista in afara de Tel Aviv și în Ierusalim și în Nazareth. Cel din Tel Aviv are patru etaje și arata minunat. O energie specifica tinereții este prezenta aici. Un du-te/vino constant de tineri ce ies sa fumeze, stau in lobby pe net, cauta excursii sau pur și simplu se odihnesc.

Micul dejun este inclus în prețul camerei și un lucru minunat este cafeaua sau ceaiul la liber pe tot timpul zilei de la restaurant.

Exista asa cum va spuneam mai multe tipuri de camere. Cele 350 de locuri sunt împărțite în dormitoare comune de 4/6/10 sau 12 paturi, camere de doua persoane economice, camere superioare, suite si family. Adica pentru orice fel de persoana. Diferența intre camera noastră economy și o camera de hotel normala a fost ca nu aveam televizor. Cu toată sinceritatea spun ca nu i-am dus lipsa! In rest fix aceleași dotări. Frigider, dulap, baie proprie cu dus, prosoape, aer condiționat, pat matrimonial. Ce găsești oriunde.

Ce poți face în hostel?

Multe! De la camera de TV unde rafturile sunt pline de cutii de jocuri și televizorul uriaș sta mai mereu închis ( pentru ca nu se uita nimeni ) la terasa deschisa de la etajul 3 plina aproape mereu, de la lounge unde totul e amenajat în asa fel încât sa te relaxezi într-un cadru altfel la barul unde poți sa bei o bere sau o cafea. Sunt locuri unde poți interacționa cu ceilalți oaspeți ai locației și doar cine a stat într-un hostel cunoaște aceasta atmosfera atât de relaxata.

Facilități

 • Bucătăria dotata cu cele necesare unde poți sa iți prepari ceva singur/a
 • Wi fi free în tot hostelul (merge struna!)
 • Spălătorie
 • Calculatoare în lobby
 • Centru de informații și birou excursii Israel
 • Camera de bagaje
 • Camera TV
 • Bar
 • Terasa exterioara
 • Mic dejun
 • Recepție non stop
 • Zona exterioara fumători – locația nu permite fumatul în interior

Va spuneam ca Abraham Hostels este diferit și o sa va dau doua motive. Unul este grafitti-ul de pe casa scărilor și de pe peretele exterior iar celalalt motiv este expoziția de picturi și lucrări de arta de la doua etaje. Tablouri si alte chestii expuse ce pot fi achiziționate de oricine. Aici am găsit și câteva tablouri ale unei românce. Bravo ei. Speram sa meargă vânzarea bine!

Un alt punct forte sunt evenimentele zilnice de la hostel. Iata cateva dintre ele

 • Exerciții de yoga în fiecare zi.
 • Tururi de cluburi în fiecare seara – Tel Aviv este celebru pentru cluburile sale. Aveți ce vedea…
 • Seara de mâncare indiana
 • Seara cu cina shabbat
 • Seara de arta și degustări de vin
 • Petreceri seara cu DJ din Israel

 

 

Poate ați înțeles ca de fapt este o lume intreaga. O lume în care în clipa în care te cazezi ai intrat.

Tel Aviv-ul este la 2 ore de zbor de București. Are probabil cea mai frumoasa plaja din zona, o faleza ce seamăna cu cea din Miami, o viata de noapte trepidanta, o mulțime de restaurante grozave, tineri prietenoși pretutindeni și este ca un hub pentru orice destinație vrei sa vizitezi în Israel. Daca pana acum nu l-ai luat în considerare pentru macar un city break este timpul sa o faci. Israel-ul este mai mult decât Locurile Sfinte. Are și acest oraș plin de viata ce nu seamăna cu un oraș din vestul Europei ci este exact ca o metropola moderna din vest.

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *