A treia doza pentru o vacanta?

Ai face a treia doza de vaccin ca sa poți pleca in vacanta?

Am văzut o fotografie amuzanta  de curând pe Facebook. Un elev era întrebat care sunt anotimpurile anului? Răspunsul era  – Carantina/Vara/Carantina/Carantina! 

Amuzant si nu prea. Al doilea an in care însă, așa a fost! Am avut anul trecut o vara plina de calatorii apoi ne-am blocat in valul 2 ( sau 3? ) si anul acesta a fost la fel. O vara cu drumuri pentru toata lumea sub amenințarea unui val 4 care deja e aici.

Este clar ca toti cei vaccinati in acest moment au avut si vor avea mai multe drepturi decât cei nevaccinati. Codul ala QR ce dovedeste ca ai facut vaccinul da dreptul de a intra liber in aproape toate tarile din lume si de a te intoarce acasa fara sa ai treaba cu carantina. Asta ca sa nu mai discutam despre efectele poztive ale vaccinului asupra sanatatii celor care l-au facut. Da, stiu…Poti face si poti transmite cu tot cu vaccin dar esti muuuult mai in siguranta decat daca nu esti vaccinat.

Varianta asta Delta, cea din India si care a speriat lumea prin faptul ca este mult mai contagioasa si mai agresiva a ajuns in toata lumea. Ba mai nou a aparut o noua varianta, descoperita pe undeva prin Peru – Varianta MU  si mai periculoasa ( cred ca de fapt e Miu ca asta e litera din alfabetul grecesc ce urmeaza dupa Lambda insa in fine…).

Revenind la Delta, deja Israel se gandeste serios sa vaccineze cu doza a treia persoanele in varsta si cele care sunt in pericol din punct de vedere medical. Si nu doar Israelul. O multime de tari se gandesc la aceasta a treia doza. Dupa ce multi au fost fortati sa le faca pe primele doua!

Bun. Acum, dupa ce o sa treaca si cele trei sezoane de carantina ce urmeaza ( toamna/iarna/primava) daca anul viitor pentru a putea calatori va fi nevoie sa ai cea de-a treia doza, o sa o faci?

Ma intreb, oare vom fi nevoiti sa facem cate o injectie anuala pentru a putea sa plecam in vacante? 

 

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.