Din 1 Octombrie 2021 intrarea in UK se face doar cu pașaportul

De la 1 Octombrie 2021 in UK vom intra doar cu pașaportul

Dincolo de condițiile ce tin de masurile Covid, un anunț important este ca de la 1 Octombrie 2021, in UK se va intra doar pe baza pașaportului dar nu va fi necesara o viza. Nici luata din tara de origine, nici online si nici la sosire.  Singura schimbare este ca nu se mai poate intra ca si pana acum cu Cartea de Identitate ci pașaportul valabil va deveni obligatoriu. Acest lucru este valabil pentru cetățenii din toata Uniunea Europeana.

Cetățenii din țările UE care NU dețin statutul de rezident ( settled sau presettled status) nu vor mai putea folosi Cartea De Identitate ca document de călătorie în Regatul Unit!
Fie că vor veni ca turiști, fie pentru a vizita membri de famile și prieteni, fie că vor veni în alte scopuri, cetățenii români, asemeni celorlalți cetățeni din statele UE, vor avea nevoie de un pasaport valabil pe întreaga durata șederii în UK. Statutul de rezident se demonstreaza  electronic accesând propria dumneavoastra aplicație. Precizăm că cetățenii români care dețin statutul de rezident ( settled sau presettled status) vor putea folosi Cartea De Identitate ca document de călătorie în Regatul Unit până la 31 decembrie 2025.
Pasagerii care prezintă doar o carte de identitate la intrarea în țară sunt întorși din drum la graniță și sunt considerați ‘pasageri inadmisibili’ – INAD – pasageri cărora le este interzisă intrarea.
Una dintre cele mai cautate si dorite destinatii de vacanta pentru turistii din Romania, devine astfel un pic mai greu de atins. Brexit-ul ( pe care multi britanici il regreta ) este motivul pentru care autoritatile au luat aceasta masura.
Pentru mai multe amanunte si eventuale intrebari puteti accesa pagina de Facebook a Ambasadei Romaniei in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord.

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.