LUMEA MARE

Zbor Bucuresti – Budapesta

Bucuresti – Budapesta cu avionul

Daca pentru cei din Transilvania este extrem de usor de ajuns in Budapesta, pentru cei din Muntenia si mai ales din Bucuresti o asemenea calatorie cu masina nu e chiar floare la ureche. De aceea un zbor Bucuresti – Budapesta direct este extrem de interesant si atractiv. Mai ales ca Budapesta este un oras absolut superb si cautat de turistii romani iar vechile mituri cu “ungurii si romanii inamici” nu mai prind nici macar la cei mai naivi dintre calatori. Asa ca vacantele in capitala Ungariei au devenit o moda in Romania.

budapesta

Am fost in Budapesta de doua ori. Odata cu trenul din Viena si odata cu masina din Bucuresti. Chiar daca vizita in sine mi-a placut foarte mult si mancarea si mai mult, faptul ca a fost dificil de ajuns mi-a cam taiat planurile de a ajunge si a treia oara. Sincer, inca nu am vazut Palatul Parlamentului asa cum se cuvine si mi-e ciuda. Tocmai de aceea am pus si a treia calatorie in planuri. Si daca tot o sa merg a treia oara voi revedea si Bastionul pentru ca e locul meu preferat din Budapesta. Imi amintesc ca am mers prima data acolo cu un microbuz luat de jos, pe serpentinele alea in panta si cand am ajuns sus ne inchinam toti cu doua maini ca am scapat cu viata. Cel mai nebun sofer de transport public traieste in Budapesta!

Astazi insa este mai usor de ajuns in Budapesta din Bucuresti. Cu avionul! O ora si putin de acasa si pana in capitala Ungariei cu LOT Polish Airlines

LOT

Non-stop de la BUCURESTI la BUDAPESTA! Din 30 martie 2020 6 zboruri pe săptămână

  • OTP-BUD
  • 06:00 – 06:25 Luni – Sambata
  • BUD-OTP
  • 22:50 – 01:10 (+1) Luni – Vineri, si Duminica

LOT Polish Airlines este principala companie aviatica din Polonia. Cu o istorie de aproape 100 de ani, infiintata in 1929, a fost a treia din Europa si a sasea din lume. In 1973 a avut primul zbor direct spre New York iar in 1989 a avut in flota primul Boeing 767 pentru ca in 2013 sa opereze cu un Boeing 787 Dreamliner. Un avion care este exceptional, cu care am zburat, si care face parte in continuare din flota sa.

LOT este una dintre companiile aeriene cu cea mai rapidă creștere din lume, cu peste 110 conexiuni, flotă de ultimă generație și servicii premiate. Ca sa intelegeti dezvoltarea este suficient sa priviti mai jos cresterea exponentiala din ultimii ani.

  • In anul 2015 – LOT a avut 41 de destinatii, 45 de aeronave si 4.3 milioane de pasageri
  • In anul 2018 – LOT a avut 99 de destinatii, 81 de aeronave si 8 milioane de pasageri. Din acest an LOT are ca hub pe langa Varsovia si Budapesta.
  • In anul 2019  – Lot a depasit 110 destinatii, deservite de 93 de aeronave care au transportat peste 10 miliane de pasageri.

In 2018, anul in care LOT  a dezvoltat al doilea sau hub in Budapesta, a facut si planurile strategice de dezvoltare pentru viitor. Astfel incepând cu 30 martie 2020, în mai puțin de doi ani de la lansarea zborului non-stop de lungă durată către SUA, numărul de zboruri operate de LOT din capitala Ungariei va totaliza 12 curse care vor zbura direct către Varșovia Cracovia, Londra,  Bruxelles,  Stuttgart, Praga, Sofia precum și New York si Seul. Tot in aceasta strategie intra si zborurile Budapesta-Bucuresti.

lot harta curse

 

Pentru a opera zborurile europene recent anunțate, trei LOT-uri Embraer 195s vor fi staționate definitiv in Budapesta astfel ca incepand cu urmatorul sezon de vara, flota de aeronave din Budapesta se va ridica la patru aeronave de distanță scurtă și o aeronava de distanta lunga, in speta Boeing 787 Dreamliner pentru zborurile catre New York si Seoul.

Astazi, calatoriile cu avionul sunt cele mai confortabile dintre cele pe care le putem face iar Budapesta este cea mai apropiata capitala vestica de Romania. Un oras care este atat de primitor incat sunt rari cei care au fost doar odata sau cei care dupa ce au fost nu vor si nu isi doresc sa se reintoarca.

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.