Viziteaza Kenya

Viziteaza Kenya, una dintre cele mai frumoas tari ale Africii

 

Viziteaza Kenya pentru ca este un tinut de poveste.  Kenya este o tara sigura si ofera conditii de cazare decente la un pret accesibil. Kenya este tara marilor migratii de animale, cel mai renumit loc pentru safari din lume, cu parcuri nationale pline de viata: Masai Mara, Amboseli, Tsavo East si Tsavo West, in oricare dintre ele veti descoperi ceea ce nici o gradina zoologica din lume nu poate sa va ofere.O calatorie aici este o experienta aproape unica din punctul de vedere al descoperirii naturii. Sunt putine locuri in lume unde natura se lasa descoperita atat de frumos si unde localnicii au inteles atat de bine importanta ce trebuie acordata prezervarii acesteia.

Plajele Kenyei sunt deosebit de frumoase, acoperite cu un nisip alb, fin si stralucitor, scaldate de apele calde ale Oceanului Indian. Cea mai frumoasa dintre ele, Plaja Diani, este la doar 40 de kiliometri de Mombasa si ofera un lung sir de hoteluri, majoritatea de patru si cinci stele, gata sa va primeasca intr-o atmosfera luxurianta. Resorturile de aici se ridica la nivelul oricaror alte locatii din lume. Grija pentru turisti si oferta de activitati in afara resortului este uimitoare si de neegalat.

Un punct de maxima atractie sunt gradinile de coral de pe insula Wasini, aflate la 75 de km de Mombasa, in dreptul satucului Shimoni, unde vestigii de coral sunt imprastiate printre copaci de mangrove, care pot fi admirate intr-o plimbare agale pe podetele suspendate care strabat zona. Aceasta minunatie a naturii, se infatiseaza privitorilor si-i incanta cu culorile sale.

O calatorie in Kenya nu este pentru oricine, Ministerul de Externe avertizand despre posibile pericole dar in prezent situatia din Kenya nu se compara cu ceea ce se intampla cu ani in urma. Mult mai stabila, mai deschisa turistrilor, intelegand ca turismul este o industrie extrem de importanta si protejand turistii. Nu va imaginati ca va fi o calatorie ca intr-o tara occidentala dar nici nu trebuie sa va ganditi ca veti intra intr-o zona de razboi. Cu curaj oricine poate vizita acest colt de lume si se poate intoarce in siguranta. Astfel ca se impun măsuri de precauție suplimentare, după cum urmează:

  • evitarea în totalitate a ieșirilor în oraș după lăsarea serii;
  • evitați pe cât posibil transportul în comun (matatu) acesta fiind ținta principală a atacurilor armate şi folosiți companiile de taxi recomandate de către hoteluri;
  • să nu aveți sume mari de bani asupra dumneavoastră ;
  • nu purtați bijuterii scumpe sau alte obiecte de valoare la vedere;
  • să respectați regulile de conduită şi îmbrăcăminte specifice anumitor regiuni (în special în zonele locuite majoritar de comunitatea musulmană);

În cazul unor evenimente neplăcute, vă recomandăm să sunați la numărul unic de urgenţă 999 sau să vă adresați celui mai apropriat post de poliţie. Recomandăm tuturor cetățenilor români să-şi anunțe prezenţa în regiune la Ambasada României la Nairobi, folosind e-mailul nairobi.consul@mae.ro (Nume, Prenume, data naşterii şi numărul de telefon mobil).

kenya-evisa

Cetățenii români pot călători în Kenya numai în baza unei vize de intrare. Cetățenii români care doresc să călătorească în Kenya vor trebui să aplice online, cel puțin cu o săptămâna înaintea 

călătoriei, pe site-ul http://account.ecitizen.go.ke/register, în vederea obținerii în prealabil a vizei kenyene.

O alta posibilitate de a obtine viza usor si sigur este de a apela la unul dintre site-urile specializate care se ocupa cu obtinerea vizei pentru Kenya. Acest site web vă permite să aplicați și să vă înregistrați eVisa Kenya , obligatorie înainte de a călători în Kenya. Serviciul oferit vă ajută să parcurgeți procesul eVisa și să răspundeți la fiecare intrebare în legătură cu forma și problemele aferente. Principalele tipuri de E-Visa din Kenya sunt:

  • Visa turistică din Kenya
  • Visa de tranzit în Kenya
  • Viza de afaceri din Kenya.

Viza turistică din Kenya este o viză de intrare unică eliberată persoanelor din țările care necesită o viză pentru a intra în Kenya și al cărui principal scop al vizitei este turismul. De obicei este valabila 90 de zile pentru sejururi de 90 de zile, deși poate fi reînnoita o dată în țară pentru maximum 6 luni. plicatia pentru evisa Kenya necesita trei pasi:

Se completeaza formularul onlie in care furnizați informațiile din pașaport pentru a solicita viza.
Se face plata online - Se accepta : VISA, Mastercard, Sofor
Descarci PDF-ul primit cu evisa pentru Kenya

Probabuil ceamai interesanta experienta din Kenya este safari-ul. Daca pe vremuri se vanau animalele, astazi, cu ajutorul ghizilor specializati poti descopeir cum traiesc animalele din savana chiar pe teritoriul lor. O calatorie care bate orice documentar National Geographic…

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.