EVENIMENTE

Vinuri de excepție la Busteni

Un eveniment cu vinuri de exceptie la Busteni

Vinuri de excepție, cotate cu peste 90 puncte Parker, la degustările de la Castelul Cantacuzino din Bușteni

Degustation au Chateau…

Iubitorii și cunoscătorii de vin au, începând cu 10 decembrie, o nouă destinație pentru a celebra vinul. Castelul Cantacuzino, în parteneriat cu Asociația Somelierilor din România, a pregătit peste 20 de astfel de evenimente dedicate vinurilor nobile, unele dintre ele fiind cotate cu peste 90 de puncte Parker.

wine-tasting-poster

Ambianța perfectă, atmosfera aristocratică, o bucătărie desăvârșită și prezența unor profesioniști ai Asociației Somelierilor din România vor asigura rețeta de succes a acestor experiențe unice. Prin parteneriatul cu Asociația Somelierilor din România, Castelul Cantacuzino își propune să ofere un nou spațiu, plin de istorie, în care producătorii de vin din România să-și prezinte produsele.

Atractii

Printre principalele atracții vor fi Wine Fest 2017, o degustare de șampanie și o prezentare în care vedete vor fi unele dintre cele mai recunoscute vinuri italienești. De asemenea, parteneriatul încheiat cu Asociația Somelierilor din România oferă posibilitatea de a degusta 12 sortimente dintre cele mai importante vinuri de Bordeaux.

Vinurile

Totodată, vinuri cotate cu peste 90 de puncte Parker, din 10 ani diferiți ai Mouton Rothschild, între anii 1976 și 1995, vor face parte din programul dedicat celebrării acestei băuturi elegante. Vom celebra cu Mouton Rothschild 1976 (84 Parker Points), 1978 (89 Parker Points), 1979 (87 Parker Points), 1981 (87 Parker Points), 1982 (100 Parker Points), 1983 (91 Parker Points), 1985 (92 Parker Points), 1986 (100 Parker Points), 1989 (92 Parker Points) și 1995 (96 Parker Points).

Cand?

Prima degustare de vin a avut  loc pe 10 decembrie, la Castelul Cantacuzino, când “țara invitată” a fost Chile. Printre vinurile prezentate se numără Sauvignon Blanc Cool Coast Paredones Valley, Quinta Generation Blend și Altura, Private Blend. O ediție specială va avea loc pe 29 decembrie, când vinurile agere și intense, cu note florale și arome de fructe negre, ne vor aduce savoarea Argentinei mai aproape. Evenimentele vor continua pe 14 și 18 ianuarie, 11, 18 și 25 februarie, 4, 11 și 18 martie, 1, 8, 15 și 29 aprilie, 13, 20 și 27 mai, urmând să se încheie cu o degustare specială pe 10 iunie 2017.

Preturi

Pachetele încep de la 380 de lei, urmând ca degustările de vin să fie organizate în restaurantul Canta Cuisine, ce se află în vechile crame vânătorești ale Castelului Cantacuzino.

Locatie

Castelul Cantacuzino

După ce a fost reintrodus în circuitul turistic, Castelul Cantacuzino din Bușteni a devenit un important punct cultural, acesta găzduind atât expoziții, cât și seratele de muzică clasică Prahova Classic Nights, un concept ce aparține mezzosopranei Margarita Mamsirova. De asemenea, în 2012, a fost deschis Canta Cuisine, unul dintre cele mai apreciate restaurante de pe Valea Prahovei. 

Important!

Un număr de 20 de persoane care vor lua parte până în mai 2017 la cel puțin trei degustări și prezentări de vin vor fi selectate pentru a participa la principala degustare de vin Mouton Rothschild, organizată la finalul lunii mai.

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *