Festivalul ambasadelor editia a 2 a

A doua ediție a FESTIVALULUI AMBASADELOR „Open your Culture”: explorează lumea din propriul oraș, 29 august – 4 septembrie 2016

O conversație spectaculoasă despre multiculturalitate

World Music, Word Art & Traditions, World Food

Evenimentul FESTIVALUL AMBASADELOR sărbătorește în toamna acestui an a doua ediție de spectacol și experiențe culturale inedite din toate colțurile globului, în perioada 29 august – 4 septembrie, chiar de la km 0 al Bucureștiului: Centrul expozițional ROMEXPO, Teatrul Național București și Cinema Muzeul Țăranului Român – Studioul „Horia Bernea”.

Anul acesta Festivalul Ambasadelor stă sub semnul tematic al Familiei, alături de misiunile diplomatice, consulate, institutele culturale și organizații multiculturale din România, organizatorii vor oferi publicului o incursiune fascinantă și plină de culoare în căutarea autenticității și originalității care stau la baza relațiilor dintre culturi, elemente definitorii care ne aduc mai aproape și nasc poveștile dintre noi.

Unde? Ce? Cum?

Astfel, timp de o săptămână vor avea loc, în trei spații din inima Bucureștiului, mai multe serii de evenimente, expoziții și momente artistice, care vor transforma capitala într-o destinație a culturii internaționale, reprezentată printr-un ansamblu expozițional ce propune o experiență culturală panoramică. Programul cuprinde concerte din categoria world music, dansuri tradiționale, expoziții etnografice, cinematografie internațională, world food market, artizanat, ateliere de storytelling și de ceremonii culturale tradiționale, expoziții de fotografie, de veșminte populare, proiecții, meșteșuguri și obiceiuri de pe întreg mapamondul, teatru, ambasada cu activități și povești multiculturale destinate copiilor și workshop-uri captivante care surprind obiceiuri tradiționale.

STRUCTURA FESTIVALULUI

TEATRUL NAȚIONAL BUCUREȘTI Zona indoor de World ART (29 august – 4 septembrie, program de vizitare între orele 16:00 – 20:00): expoziții internaționale de artă contemporană și tradițională, ceremonii culturale.

L’etranger: concept expoziție de artă tradițională: instalații multimedia, fotografie, ilustrații, live theatre performance, artizanat etnografie și patrimoniu internațional; ceremonii și ateliere culturale tradiționale.

CINEMA MUZEUL NAȚIONAL AL ȚĂRANULUI ROMÂN – Studioul „Horia Bernea” – World Cinema (program 31 august – 3 septembrie): proiecții de filme cu tematică internațională din peste 12 țări, multe dintre filme fiind prezentate în premieră în România.

Centrul expozițional ROMEXPO – Zona outdoor de Word Bazaar (program 2, 3 și 4 septembrie, între orele 15:00-22:00)

  • Spectacole live cu tematică internațională de muzică, dans, live performance și proiecții
  • Standuri de prezentare ale ambasadelor cu expoziții de artizanat, artă și cultură tradițională, obiecte de patrimoniu, specialități culinare, meșteșugării, produse reprezentative fiecărei țări;
  • Live cooking show: restaurante cu diferite specifice culinare, care se vor întrece să ofere show-uri culinare ce vor promova diversitatea gastronomică mondială;

PARTICIPANȚI:Festivalul Ambasadelor Afis

Festivalul Ambasadelor se adresează publicului larg, intrarea va fi liberă la toate momentele din cadrul festivalului. Organizatorii sunt onoraţi să anunţe participarea următoarelor ambasade, consulate, institute culturale şi organizaţii internaţionale: Africa de Sud, Algeria, Argentina, Armenia, Biroul de Informare al Parlamentului European din România, Centrul Cultural European Româno-Panarab, China și Institutul Confucius, Cipru, Congo, Coreea de Sud și Asociația Culturală Sarang Hanguk, Cuba, Emiratele Arabe Unite, Italia și Institutul Italian de Cultură “Vito Grasso”, India și Centrul Cultural Rabindranath Tagore, Indonezia și Centrul Cultural Indonezian, Iordania, Centrul de Studii Româno-Japoneze “Angela Hondru”, Lituania, Malaezia, Maroc, Organizația Internațională pentru Migrație, Palestina, Peru, Reprezentanţa Comisiei Europene în România, Republica Moldova, Rusia și Centrul Rus de Știință și Cultură, Siria, Spania, Turcia, Turkmeninstan, Ungaria, Uruguay, Yemen, Muzeul Național al Țăranului Român, Ansamblul ELLAS (Grecia), Asia Fest, Ambasada Poveștilor din Transilvania şi, desigur, țara gazdă, România, care va avea propriul program cultural.

FESTIVALUL AMBASADELOR a debutat în anul 2015 cu tema “Around the world in one city“. Aflat la cea de-a doua ediție, Festivalul este un eveniment cu un concept unic în peisajul cultural românesc, ce contribuie la sporirea prestigiului și atractivității capitalei României, promovând diversitatea culturală și arta mondială pe o scenă unică.

 

Anul trecut am participat si eu prima edeitie si mi a placut foarte mult ce am vazut, o lume intreaga stransa intr un loc, multe traditii, multe informatii despre destinatii pe care mi ar placea sa ajung ca sa le vad in viitorul apropiat. Am dansat pe muzica greceasca, am mancat diverse mancaruri din anumite zone ale lumii , am aflat lucruri despre multe tari si am cunoscut multi oamenii interesanti care spuneau ca sunt fascinati de tara noastra. Nu pot decat sa ma bucur de aceasta initiativa si astept cu nerabdare  sa inceapa noua editrie de maine, va astept sa veniti si voi.
Mai multe informaţii despre Festival și despre programul evenimentului sunt disponibile:

http://www.festivalulambasadelor.ro/

https://www.facebook.com/embassiesfestival/

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Tu ce zici despre asta?