Viena – eleganta unei foste capitale de imperiu

         Viena

    Am sentimentul ca Viena este cel mai elegant oras din lume. Cel putin dintre cele pe care le-am vazut eu pana acum… Parca atmosfera  are asa un aer aristocratic iar oamenii care locuiesc acolo sunt constienti de acest lucru. Sunt multe de vazut si va trebuie cateva zile ca sa nu faceti totul in fuga. Doar Palatul Schonbrunn e un obiectiv care-ti mananca o zi. Gradina zoologica o jumatate de zi… Centrul o zi… E dificil. Iti trebuiesc mai multe zile sau sa revii! Amandoua variantele pentru mine sunt ok!

viena


Pornesti cu vizita in centru, unde vezi Catedrala Sf.Stefan, simbolul Vienei si unde veti gasi mormintul imparatului Frederic al III lea din marmura rosie sau amvonul construit de Anton Pilgram in 1500 cel care a construit si piciorul orgii in 1513. Tot linga catedrala la citeva stradute mai incolo veti gasi ceasul Anker care la ora 12 – ora prinzului va ofera un spectacol in care veti vedea regi si imparati iesind si dansind in acordurile melodiilor clasice. Ca sa ajungeti la gradina zoologica  puteti cobori la statia de metrou Hietzing, pretul unui bilet de adult este de 15 euro si de copii 7 euro pina in 6 ani, gratuit aveti si un tren panoramic cu care va veti plimba la pretul de 7 euro, copii pina in 14 ani avand reducere la 4 euro. Daca doriti sa mergeti la palat la Schonbrunn, mergeti cu metrou U4  si coboriti la Schonbrunn,veti avea ghid in limba romana gratis si pretul il gasiti in functie de tur dar va recomand sa intrati pe site si sa le cumparati online ca sa evitati coada. Pentru parcul Prater mergeti cu metroul U1 si coboriti la Praterstern. Deasemenea puteti vizita  Donauturm Viena care are sus la 165 m un restaurant rotativ panoramic, de unde puteti vedea tot orasul si credeti-ma este absolut superb. Ca sa urcati in turn va trebuie doar 35 de secunde cu liftul care costa 6 euro persoana. Binenteles ca nu trebuie sa ratati Opera din Viena si Primaria care are in fata un tirg de unde va puteti cumpara sa mincati din specialitatile vieneze .

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Tu ce zici despre asta?