LUMEA MARE

Venetia romantica!

      Venetia!

     Atmosfera romantica, gondolele care curg lin pe apa, orasul in sine m-au cucerit din prima clipa si daca am ceva in minte vis a vis de Venetia sunt vorbele lui Herman Melville “Prefer sa fiu in Venetia intr-o zi ploioasa decat in orice alt oras intro zi frumoasa!“. Tind sa-i dau dreptate si cu mana pe inima recunosc faptul ca, este unul din cele mai frumoase orase nu din Italia…ci din intreaga lume. Ziua in care am ajuns in Venetia nu era deloc ploioasa, ba dimpotriva asa ca am luat parte la spectacolul oferit sub un soare minunat.

         Aeroportul Marco Polo este la doar 12 km de oras iar autobuzul 3 care costa doar 3 euro vine din jumatate in jumatate de ora si  te duce fix pana in Piazzale Roma. Sau daca vrei 10 km cu vaporasul. Unde mai pleci de la aeroport cu vaporasul?! Cursele Ailaguna te duc in oras dar pretul este de 13 euro…insa merita fiecare cent! Mai exista alternativa aeroportului de Treviso care e la aproximativ 30 de km dar si de acolo exista autobuze sau un tren care te duc in oras. Nu va temeti ca o sa ratati vaporasul pentru ca oricum in oras deplasarea se face cu vaporetto. Pentru 7 zile cardul de 50 de euro te plimba cam cat ai iesi din Mediterana spre Atlantic sau 18 euro pentru o zi intreaga sau 7 pentru 45 de minute iar cladirile de pe Canale Grande o sa suporte toate pozele facute.

canal venetia

         Cea mai potrivita vizita ramane insa cea facuta pe jos. Stradutele intortocheate care strabat canalele, paralel sau perpendicular…poduri mici, mari…gondole trecand  pe sub ele ( 100 euro/45 min sau puteti sa negociati daca vreti ), magazinele pline de masti venetiene sau orice iti trece prin cap facut din sticla de Murano cu preturi intre 5 si 500 de euro, turistii asiatici omniprezenti cu aparatele lor de fotografiat ultrperfomante, barcile cu motor cu care localnicii trec indiferenti la agitatia noastra toate fac din vizita o experienta impresionanta. Ca sa ajungi la piata San Marco, principalul punct de atractie,  treci pe la podul Rialto ( fosta inchisoare ) unde cu greu o sa gasesti 15 secunde sa faci o poza fara sa ai in cadru si alti turisti… Ajungi la celebra basilica San Marco una din cele mai vechi din Italia, Palatul Dogilor ( vechii conducatori ai orasului )  apoi direct la porumbeii din piata, care sunt obraznici si mancaciosi si-ti stau pe mana ciugulind. Tot in piata gasesti cafeneaua Florian. De prin secolul XVIII incanta si canta ( au o orchestra de muzica clasica ). Turnul cu ceas, portul, marea… toate te duc cu gandul la frumusete, bogatie, eleganta si bun gust. Sunt multe de vazut si am ratat cu brio insula Murano, casa Bepi, muzeul de dantela si tocmai din aceste motive ne-am propus sa ne reintoarcem. Cel mai bun moment cred ca ar fi atunci cand este carnavalul…

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *