Cum a fost la Intencity festival in Craiova
Prima editie a festivalului Intencity a ajuns la final
Craiova a descoperit cum e sa ai un festival important de muzica in oras. Un festival mare, de muzica La concurenta cu Untold, Neversea sau Saga, Intencity si-a dorit sa fie unul care sa combine toata festivalurile in unul singur. Muzica pentru toata lumea, artisti din toate generatiile. Asta s-a vazut si in audienta din fiecare zi. Startul festivalului, a adus muzica Retro cu nume mari din muzica veche si public ce a dansat pe gazon si in tribune. Sandra, Thomas Anders au fost capete de afis si chiar daca au fost enorm de multi tineri nu se compara cu a doua zi cand a fost randul celor tineri cu Paul van Dyk si Afrojack pe scena. A doua seara a fost cea in care tribunele au fost parasite pentru a se cobori pe teren si a se savura muzica de jos. Iar cea de-a treia si ultima seara, spre surprinderea multora, a adus cei mai multi spectatori pentru Jason Derulo si DJ Snake .
Probabil poți numără pe degetele unei singure mâini superstarurile care au făcut din TOATE melodiile lor un hit. Ca sa nu mai spunem de energia de pe scena. Nu știu…Elvis, Madona, Beatles, Queen, Abba. Cine ar mai fi pe lista? Modern Talking ar intra? Sandra? Modern a fost trupa a cel puțin 3 generații care i-au adorat. Iar Sandra idol pentru toti. Și acum, după ani și ani de zile încă li se fredonează refrenurile la concerte. De oameni care au 40, 59, 25 de ani sau 17! Muzica bună nu are vârstă!
Craiova profita de faptul ca are un stadion superb, cu o acustica superba ce nu lasa zgomotul sa iasa in afara. Stadionul este construit in asa fel incat din strada nu auzi boxele uriase din interior. Si astfel un festival zgomotos ramane doar in interior. Este greu sa fii profet la tine acasa si probabil nu toti localnicii au apreciat festivalul la valoarea lui. Dar pentru oras, pentru Craiova este un eveniment care aduce doar beneficii. Sambata si duminica, in centrul vechi din Craiova si in general pe strazile molesite de caldura, erau nenumarati oameni care purtau bratari de intrare la festival. Evident ca multi dintre ei erau probabil din oras dar suntem siguri ca multi erau in vizita in oras, special pentru festival.
Punct slab* – pauzele dintre artisti. Fara sa stim amanuntele din culise, pauzele au fost cateodata extrem de lungi.
Punct forte* – amabilitatea tuturor celor din oras pentru cei care purtau bratara.
O organizare grozava pentru o prima editie. Lasand deoparte micile inexactitati, inerente cand sunt zeci de mii de participanti la un eveniment, oltenii au reusit sa aduca lucruri pentru toata lumea. De la intrarea prin filtru cu jandarmi la targul de artizanat , zona de food unde gaseai mancare pe toate gusturile si organizatori la tonetele cu bere din interior sau scena extraordinara. Nu este deloc usor sa organizezi un festival de asemenea amploare. Toata logistica a functionat. Si au fost implicate atat autoritati locale cat si o multime de privati. Si toti si-au facut treaba cat de bine au putut, cu zambetul pe chip.
Sunt multe de spus despre Intencity si cu siguranta ati vazut la televizor sau pe Facebook crampeie de acolo. Pentru prima editie, cu un concept care combina generatiile, a iesit cat se putea de bine. Ca orice lucru nou, poate fi imbunatatit dar pe termen lung, festivalul poate deveni de referinta si va aduce beneficii mari Craiovei. Trebuie insa sa isi creeze o identitate, una care sa pastreze ideea de acum “muzica pentru toata lumea” sau sa gaseasca, bazandu-se pe cifrele din acest an, una potrivita pentru oras si momentul in care are loc.
PS
Poate nedrept pusi in umbra de vedetele venite de peste hotare, Corul si Orchestra Operei Romane din Craiova a avut in a doua zi,, la inceputul serii, un concert absolut minunat si deosebit. Am savurat fiecare clipa si le multumim!