CORONAVIRUS 2020

Vestile bune in carantina

Sa vedem si care sunt vestile bune din carantina

Pentru ca oricat de rau ar fi sau va fi, tot vor exista mereu si lucruri care sa ne dea speranta! Vesti bune, lucruri bune ce vin sa ne intareasca in aceasta perioada de carantina. Solidaritate si ajutor pentru cei in nevoie sau pentru cei care lucreaza in sistemul sanitar. Traim impreuna o perioada grea si numai impreuna vom reusi sa depasim cu bine ceea ce traim! 

vesti-bune-carantina

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a anunțat că a început producția primelor măști de protectie acreditate de la noi din tara.  Se vor produce 150.000 de măști pe zi, iar din 15 aprilie se vor  produce 500.000 de măști pe zi, adică aproximativ 4 milioane de măști lunar. O veste minunata in conditiile actuale Măștile sunt produse de o companie românească privată din Bihor, Techtex, care are ca principal obiect de activitate fabricarea de textile nețesute și articole din acestea, membră a grupului Taparo, un producător de mobilă din Maramureș. Compania va produce și combinezoane, un numar de 1.000 de bucăți zilnic.

————————————-

OTP Bank România direcționează 500.000 lei către spitale și comunități locale, în lupta împotriva răspândirii și combaterii pandemiei COVID-19. Suma donată va asigura achiziționarea echipamentelor și materialelor necesare cadrelor medicale în această perioadă.

Împreună, prin colaborare și solidaritate, putem ajuta în lupta împotriva coronavirus. Noi credem foarte mult în puterea comunităților și ne implicăm, ori de câte ori avem ocazia, în bunăstarea lor. Sperăm ca tot mai mulți colegi, parteneri și prieteni să înțeleagă nevoia imperativă de resurse materiale și financiare în cadrul spitalelor care, în aceste momente, sunt cele mai importante instituții în lupta împotriva pandemiei COVID-19. Avem datoria să sprijinim societatea din care facem parte, să ajutăm comunitățile să își revină și să reziste în fața unei situații fără precedent. Suntem cu toții responsabili de ce va urma și, fără dubiu, ne dorim ca această situație de criză să treacă cât mai repede și cu daune cât mai mici”, a declarat Gyula Fatér, CEO OTP Bank România.

————————————-

„Medici pentru România” lansează campania „Nu uităm de ceilalți”, un demers prin care medicii asigură suport online gratuit pacienților cu boli cronice sau diverse simptome ușoare în această perioadă, fără legătură cu Covid-19.

În plină pandemie COVID-19, pacienții cu boli cronice întâmpină dificultăți în a accesa cabinetele medicale deși au nevoie de sprijinul specialiștilor în toată această perioadă. Pentru a veni în ajutorul acestora, proiectul „Medici pentru România” a lansat campania „Nu uităm de ceilalți”, prin care doctori din România, dar și din diaspora, asigură suport online GRATUIT pacienților cu boli cronice sau diverse simptome ușoare, fără legătură cu COVID-19. Astfel, medicii voluntari vor putea oferi gratuit consiliere online pacienților care au nevoie de suport prin intermediul platformei www.medicipentruromania.ro. Totul se va face online, astfel că nu va fi necesară deplasarea de la domiciliu. Fiecare ședință de consiliere va dura 15 de minute și va fi efectuată în urma programării online. Pentru urgente pacienții trebuie să sune la 112.

———————————–

Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti (USAMV), prin fundația sa, se alătură campaniei #ÎmiPASĂ #ŞcoaladeACASĂ, inițiate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, pentru o donaţie de tablete conectate la internet, în şcolile din mediul rural. Prin intermediul acestui proiect vor fi donate elevilor liceelor din comunităţi dezavantajate, tablete conectate la internet, cu abonament inclus pentru 24 de luni. Tabletele şi abonamentele sunt achiziţionate de USAMV Bucureşti, din venituri proprii, prin Fundaţia USAMV. Un prim lot de 500 de tablete va fi livrat săptămâna viitoare, urmând ca programul să continue și după livrarea primelor tablete.  

————————————

Santiago Bernabeu, Centenario and Maracana luptă împotriva COVID-19.  Locul unde în 1982 se juca finala Campionatului Mondial de Fotbal, câștigată de Italia cu 3-1 împotriva Germaniei de Vest, va oferi spații de depozitare a medicamentelor și echipamentelor medicale. Clubul Real Madrid a anunţat deja că la stadionul Santiago Bernabeu s-a deschis un centru de colectare şi distribuire către autorităţile sanitare a donaţiilor. Centrul va fi folosi ca depozit pentru donaţiile venite de la organiaţii şi firme, în special de la cele din domeniul sportiv.  Organizaţiile şi companiile pot dona bani şi obiecte care vor ajunge la Ministerul spaniol al Sănătăţii.

————————————-

Geeks for Democracy a lansat ”Cumpărături la ușa ta”, o inițiativă în sprijinul persoanelor vârstnice sau nedeplasabile în această perioadă. Începând din data de 23 martie, serviciul este disponibil la numărul de telefon 0727 03 03 03, în București și județul Ilfov, și este gratuit, iar costul cumpărăturilor se achită la livrare voluntarilor, conform bonului de casă.

20 de voluntari preiau apelurile între orele 8:00 și 21:00 și 10 echipe de livrare vor distribui cumpărăturile. Ei sunt primele echipe din rândul celor peste 200 de voluntari care și-au manifestat disponibilitatea de a ajuta. Pentru comenzi sunt disponibile două tipuri de pachete de alimente perisabile și neperisabile, al căror conținut a fost pregătit în colaborare cu medicul Simona Tivadar. Se pot comanda cel mult 2 pachete și maximum 5 articole suplimentare – articole de igienă, mâncare pentru animale sau cafea

Plata pentru pachete se face la livrare, banii se pun într-un plic sigilat. În unele cazuri, se poate plăti și prin Revolut. În magazin și la livrare voluntarii poartă mască și mănuși, asigurate de Geeks for Democracy, și nu au contact direct cu beneficiarii. Inițiativa este sprijinită de Fundația Vodafone care a pus la dispoziție centrala telefonică și echipamentele de comunicare și de Veranda Mall.

————————————

Red Angus Steakhouse va oferi, gratuit, prânzul timp de o lună, cadrelor medicale implicate în diagnosticarea și tratarea coronavirusului, în cadrul spitalelor din Capitală. Astfel, restaurantul  o să asigure zilnic, din resurse proprii, masa pentru 600 de persoane, în intervalul 25 martie – 24 aprilie, și le propune partenerilor să i se alăture în acest demers, prin achiziționarea unui număr fix de meniuri zilnice de prânz.Fiecare meniu Red Angus Steakhouse include o supă și un fel principal și livrarea preparatelor se va face de luni până duminică, la aceleași ore, în intervalele agreate cu reprezentanții instituțiilor medicale, iar partea de transport va fi acoperită, în prima fază, de către restaurant, Pe măsură ce cantitățile vor crește, reprezentanții localului își propun să încheie parteneriate și cu alți livratori certificați. Cei care vor să se implice în campania Red Angus Steakhouse si sa ajue o pot face sunand la numărul de telefon 0756.600.000 sau prin email, pe adresa contact@redangus.ro.

———————————-

Un gest mare facut de omul de afaceri Murad Mohamed! Acesta a donat  70 de tone de produse alimentare ce vor fi impartite la 15.000 de pensionari cu venituri de pana 1.500 de lei, Pachetele vo fi duse pana la usa oamenilor in orasul Constanta si judet incepand de astazi. Urmeaza doua tiruri de cartofi, ceapa, morcovi. Gestul se va permanentiza pe toata durata starii de urgenta, astfel incat la 4/5 zile pensionarii constanteni sa primeasca un pachet cu alimente de baza. Gestul apartine omului de afaceri Mohamed Murad, proprietarul lantului hotelier Phoenicia si a fabricii “Mandi” din Topoloveni. Oamenii vor primi: Orez, Paste, zacusca, dulceata, fasole, ulei, legume asortate de Topoloveni, salata de vinete, borcan de murauri, biscuiti, zahar, pateuri. Urmeaza doua tiruri de cartofi, ceapa, morcovi. 

———————————–

Asociația Taxi gratis anunță pe pagina de Faceebok că, pe perioada pandemiei de coronavirus, transportă gratuit cadrele medicale de la spitalele de stat din București (, care nu au mașini personale, de la spital până acasă și invers. “Facem un pas în față și ne implicăm în această perioadă critică. Le oferim transport gratuit tuturor cadrelor medicale în București între domiciliu și spitale / clinici”, anunță domnul Bobes, fondatorul Asociației Taxi gratis. Cadrele medicale pot suna la 0720 892 838 (SMS / WhatsApp)

 

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.