DE STIUT!

Un altfel de turism

Couchsurfing

       Azi vreau sa va povestesc despre un altfel de turism.Unul  in care nu depinzi de agentie, de ghid…de hotel, Mult mai aproape de locurile pe care le vezi. Exista in imensitatea numita internet un site care ofera aceste lucruri. Oameni care viziteaza locuri ajutati de oamenii din acele locuri. Pe scurt lucrurile stau cam asa: cei care vin posteaza pe site momentul vizitei, ce vor sa faca si cer gazduire. La randul lor daca-ti trece prin cap sa le vizitezi orasul in care stau iti ofera acelasi lucru. Aceasta “afacere” nu implica bani. Implica prietenii noi, oameni din alte culturi care impartasesc aceleasi pasiuni cu tine si bucuria de a darui cateva zile frumoase unor persoane deosebite. Sa le arati acestora locurile in care traiesti, cultura, obiceiurile de zi cu zi exact in felul in care sunt.Fara sclipiciunea oferita de traseele obligatorii. Nu e nevoie sa i gazduiesti mereu. Sunt unii care doar spun ca sunt in oras si vor sa cunoasca pe cineva ca ei…Sa-si faca prieteni noi. Acelasi lucru il poti gasi si tu in momentul in care stabilesti o vizita la unul din cei care sunt parte a acestei mici comunitati. Nu e o “teapa”. E pur si simplu dorinta oamenilor de a calatori…

     Exista chiar locuri prin oras unde cei care vor se pot întâlni și din propria experiență pot spune că este maimult decât interesant să vezi la un loc oameni din mai multe colțuri ale lumii! Locul unde puteti gasi lucrurile astea se numeste www.couchsurfing.org . Nu stiu…unii considera ca e un turism destinat celor care sunt tineri si foarte tineri dar din punctul meu de vedere oricine poate face asta. Altii deja spun ca nu mai este ce a fost si au migrat pe platforme mai noi dar asemanatoare. Pareri si pareri pentru ca e o lume mare si libera.

Voi ce stiti despre asta?

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *