Terapia prin plutire. Funcționează sau nu?

Terapia prin plutire. Sau floating-ul.

Am incercat la Ovo float o asemenea experienta.

Prima parte…

Se pare ( zic specialiștii ) ca vezi Doamne, 85% dintre bolile de astăzi sunt efectul stresului. De aceea ar trebui sa cautam căi sa reducem măcar, dacă nu sa eliminam acest factor din viata noastră. Fiecare scapă de stres in felul sau. Unii citesc, alții stau pe net, unii se uita la televizor sau beau un pahar de vin. Ideea este de a ne simți bine cu ceea ce trăim și de a numai lua atât de in serios lucrurile din viata noastră. Nu prea reușim, e drept…

O modalitate de a te relaxa este floating-ul. Terapia prin plutire pentru relaxare. Se pare ca aceasta terapie are beneficii și pentru sănătate nu doar pentru minte dar ca orice terapie este nevoie de mai multe ședințe atât pentru minte cat și pentru corp.

ovofloat

Ce înseamna floating-ul?
Terapia prin plutire! O plutire fără efort în baia de apă cu sare , eliberat de gravitație, lumină și sunet pentru a atinge relaxare profundă, meditație și stare de bine.

pregatiri ovo float
Cum se procedează?
O cada plina cu apa extrem de sărata, unde plutești fără a face nimic ( ca la Sovata sau Slănic ) este întuneric și liniște. Esti privat/a de trei dintre simțurile tale. Tactil, auz și văz. Asta pentru ati crea condițiile ideale de a te relaxa, fără a fi împiedicat de nimic din exterior.

Ce ar trebui sa se întâmple?
Ar trebui ca într-un timp ce depinde de fiecare persoana in parte sa te relaxezi profund. Timpul sa curgă diferit, grijile sa se atenueze și sa te "cureți" de griji.

relaxare ovo float

Ovo float 

Un start up din București a fost prima mea experiența de acest fel. A preluat ideea apăruta prin anii 1950 in America și a deschis o locație cu doua bazine de plutire într-o vila cocheta de undeva aproape de B.dul Ion Mihalache, mai exact pe strada Gala Galaction nr 65.

Cum se procedează pas cu pas? Suni, faci o programare, ajungi la locație, intri in camera cu bazinul, faci un dus, te bagi in bazin, plutești și te relaxezi total. Asta pe super scurt.

     Prima mea experiența însa nu a fost chiar asa. Si tind sa cred ca eu sunt motivul pentru care nu am reușit sa ajung la starea de bine. Am intrat cu gândul ca “o sa ma bag in apa, o sa plutesc ca la Marea Moarta, o sa ma relaxez total și o sa fiu ca nou.” Din păcate lucrurile nu merg asa. Când te auto programezi cu “o sa ma relaxez” exista o mare probabilitate sa se întâmple exact pe dos. După ce am făcut dus, am intrat in cada, și am stins luminile. Întuneric. Liniste. Plutire. In mod normal ar fi trebuit sa las sa vina la mine relaxarea. Cred…Doar ca, din contra. Toate gândurile despre ce ar fi trebuit/trebuie/va trebui sa fac s-au amplificat. Ca și cum un buton de volum s-a dat mai tare. Iar gândul “relaxează-te mă odată!” nu funcționează. Nu merge asa. Nu poți porunci creierului sa se relaxeze. Cel putin eu nu pot… Trebuie sa îl duci tu încet încet in acea stare. Am dat un restart după ce m-am chinuit un timp. Pluteam și devenisem frustrat ca in loc sa ma relaxez îmi veneau in minte doar grijile. Am aprins lumina,m-am ridicat și am încercat sa îmi șterg din minte “nevoia de relaxare”. Apoi fără graba m-am întins, am stat putin, am stins lumina și in întunericul și in liniștea de acolo mi-am auzit inima bătând. Pe bune! Nu pot spune ca eram relaxat total dar o parte din ce aveam pe suflet se estompase putin. Asta a fost starea de maxim de relaxare la care am reușit sa ajung la prima experiența.

Nu am exercițiul relaxării. Nu fac exerciții de respirație, nu știu cum sa îmi induc “stări de bine/gânduri pozitive” sunt prea prins cu tot ce trăiesc ca sa am timp de spirit și suflet. Știu. E greșit. Dar asta e situația… Faptul ca nu am reușit sa ma relaxez in acele momente, m-a pus pe gânduri. Este vina mea sau este vina acestui procedeu? Nu știu. Am decis însa ca o sa aflu. Iar cea mai buna cale este de a intra din nou in bazin. De data asta fără sa fiu “setat” cu “relaxează-te” ci pur și simplu sa las sa vina totul de la sine.

Va recomand sa mergeti sa incercati aceasta metoda minunata care in afara de relaxare ajuta si la sanatate. Au fost cazuri cand cei care au folosit acest concept au scapat de o durere la spate , umar, picior, sau pur si simplu au reusit sa se conecteze atat de bine in timpul pe care l-au petrecut acolo incat au plecat foarte relaxati cu mintea limpede, fara sa ii mai apese problemele de zi cu zi. Sfatul meu este de a merge totusi daca puteti intr-un moment mai linistit, sa nu va duceti foarte stresati crezand ca o sa se intample o minune. La Ovo Float va pot asigura ca veti avea parte de o experienta noua cum nu ati mai trait. Daca ati mai fost pana acum sa incercati un astfel de concept stiti despre ce vorbesc si chiar as aprecia foarte mult daca ati lasa un comentariu pe blog la articolul nostru. Cred ca pentru fiecare persoana floating-ul  este o experienta unica, fiecare o traieste in felul lui. Incearca si tu!

Va urma

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Tu ce zici despre asta?