OBIECTIVE TURISTICE

The Temple Bar din Dublin.

Ati auzit de The Temple Bar?

The Temple Bar din Dublin. Cel care a fost deschis in 1840… Nu? Atunci sa va povestesc despre el!

    Cel mai cunoscut, popular si populat pub din Dublin si probabil din intreaga Irlanda. Locul unde poti sa te intalnesti cu vedete din filme, televiziune, show sau sport. Locul favorit al celor de la U2. Temple Bar este de fapt o zona intreaga a Dublin-ului, plina de restaurante, magazine, mici galerii de arta si pub-uri. E zona care a preluat numele de la pub-ul ce a fost deschis in anul 1840. O zona safe, unde nu o sa aveti probleme in toiul noptii sau in miezul zilei pentru ca politia este omniprezenta.

temple bar

Situat in centrul orasului, pe o strada plina de pub-uri, Temple Bar ocupa un colt al unei cladiri si o sa il gasesti foarte usor. Este zona unde este cea mai mare aglomeratie. Simplu. Ne-am intalnit acolo cu Patrick, unul dintre managerii de la Temple Bar. El ne-a povestit cateva lucruri despre istoria locului.in fata barului

Se spune ca Temple Bar te primeste indiferent daca esti irlandez sau…de oriunde din lume si putem sa depunem marturie. Auzi toate limbile pamantului inauntru. Aglomeratia de seara este maxima si daca prinzi un loc la masa esti genial. Nu se fac rezervari dar o sa iti gasesti locul. 

Incepand cu ora 13,00 se tot intampla lucruri. Muzica irlandeza live e pe primul loc si o sa gasesti un tablou al lui Dave Brown care a cantat 124 ore fara intrerupere pe scaunul din bar. Tare, nu? Au cea mai mare si mai tare colectie de sticle de whisky – peste 500 de sticle, il au si pe al lor propriu la 45 de Euro sticla daca vrei sa iei pentru acasa. Daca esti norocos te poti intalni cu o vedeta pentru ca multe vin acolo…Tom Jones, Bruce Springsteen, Eric Clapton sau Robbie Fowler i-au vizitat. Tot aici o sa gasesti o statuie renumita! Statuia anonimului bautor de whisky. Nimeni nu stie cine e, un tip care la bautura s-a urcat pe un butoi de whisky si a recitat poezii a ramas in eternitate prin statuia realizata. Nici macar cei de la Temple bar nu stiu cine e…Chiar s-a pus un premiu pe asta.

Preturile sunt mari la The Temple Bar. De pe la 6 Euro un pint de bere. De acolo pornesti… Un pint are 475 mililitri deci nici macar o bere la jumate. Dar merita!

Daca nu te saturi de atmosfera de acolo, sa stii ca au la etaj camere de inchiriat. Nu stiu cum se aude noaptea dar presupun ca nu o sa stai prea mult in camera daca iei una acolo asa ca nu prea conteaza, nu-i asa?

templeMerita o seara pentru ca sigur o sa va distrati.

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *