OBIECTIVE TURISTICE

Cabo Da Roca

Capatul Europei – Cabo Da Roca

    Daca cineva ti-ar spune ca o sa mergi si o sa mergi si o sa mergi pana la capatul lumii…ce i-ai spune? Ai zambi? Ai crede? Ei bine am ajuns la unul dintre ele! Capatul Europei continentale. De aici incepe Oceanul Atlantic si dincolo este alt continent.

In calatoria din Portugalia, dupa Sintra am ales sa mergem sa vedem unde se termina pamantul si incepe marea. La Cabo Da Roca.

    Nu e greu de ajuns. Din Lisabona iei un tren spre Sintra ( daca ai Lisabona Card e free ) ajungi in vreo 30 de minute si de acolo iei un autobuz – 403 – chiar de la gara spre destinatia ta. Autobuzul vine destul de rar – odata la o ora. Poti merge si pe Cascais tot asa cu un autobuz. Sau cu o masina inchiriata. Drumul nu e greu si nici lung.  Parca vreo 40 de minute am facut, oricum nu e departe. Capatul liniei de autobuz este chiar la Cabo Da Roca deci nu ai cum sa nu iti dai seama.Toata lumea coboara acolo…

Ce poti face la Cabo Da Roca?

Nimic! Nimic din ce ai face intr-un oras sau in vreo statiune. Nu poti manca pizza sau bea bere, nu poti lua masa la o terasa. Este un loc in camp, cu un magazinas mic de suveniruri, toalete si…atat! 

Dar privelistea face toti banii din lume!!!

Esti pe marginea unui versant inalt, gol, in fata ta e oceanul, in spate este pamantul, valurile se sparg la zeci de metri sub tine si se vede nu numai inainte ci si in laterale o priveliste absolut senzationala…Bate vantul dar nu e frig si nu trebuie sa va faceti griji pentru asta. E un loc de vis!

Este unul dintre locrile care m-au impresionat in mod deosebit si unde ma bucur ca am ajuns ceea ce va doresc si voua!

Am fost acolo!
Am fost acolo!

 

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *