OBIECTIVE TURISTICE

Camel Park in Tenerife

Camel Park in Tenerife – plimbare cu camila!

Am fost in Tenerife la Camel Park si ne-a placut teribil. Un parc infiintat inca din anul 1988 si unde sunt nu numai camile ci si o multime de alte animale.

Camel park

Foarte aproape de Los Cristianos, in sudul insulei Tenerife o sa regasiti un loc minunat. O “hacienda” aproape de sosea dar departe de civilizatie. Nu e vorba doar de plimbarea cu camila cu toate ca asta este scopul principal al unui drum acolo. Este vorba de experienta petrecerii unui timp intr-un loc asa cum ai vazut doar in filmele mexicane vechi. O ferma superba, plina cu plante si animale unde poti sa zabovesti nu doar sa incaleci pe camile.

Hacienda

Curtea din interior

tratatia casei

O zona de chill out, cu o gramada de animale si plante plus o plantatie de bananieri. E? Bananieri adevarati unde chiar cresc banane! Si pe langa camile gasesti si o multime de papagali si inca alte vietuitoare ce transforma locul intr-o ferma atent ingrijita.

Trebuie sa revin la terasa. La chill out. Pentru ca mi-a fost atat de drag sa stau acolo incat aproape am uitat ca trebuiesa merg pe camila. Umbra, muzica, sangria, cafea… Mese si scaune vechi dar confortabile. Cactusii uriasi cu fructe in ei, cladirile albe. Lemnul. Linistea. Totul te duce spre o scena de film cu cowboy si mexicani aflati in pauza dintre doua batai. Relaxant maxim…

Plimbarea cu camilele

In Camel Park sunt vreo 20 de camile adulte, cuminti si invatate cu oamenii. O plimbare poate fi facuta de copii de 2-3 ani sau de un senior de 70. Au un sistem destept ce te ajuta sa urci si un sistem si mai destept in care stai. Nu e adrenalina. E continuarea unei zile de relaxare. O plimbare dureaza 50 de minute sau 30 de minute si se face la pas pe cararile din jurul fermei. Mergi in coloana, cineva de la ferma conduce sirul mergand pe jos si leganat/a vezi la pas si cactusii si marea si pasarile alea mici ce se tin dupa tine curioase. Nu e periculos, nu e in viteza si nu exista motive sa te temi.

Preturile:

  • Plimbare cu camila 50 de minute si aperitive ( sangria+cafea+alune) – 25 euro
  • Plimbare cu camila 30 de minute – 20 euro
  • Vizita ferma – 3 euro

*Au transport gratuit din statiuni pana la ferma si trebuie doar sa solicitati acest lucru.

Camel Park nu este locul unde te duci sa te dai cu camila ca in Dubai. Nu este un parc de distractii. Camel Park este locul unde te duci sa te simti bine o dupa amiaza. Sa scapi de galagie, de zgomot. Sa petreci un timp de calitate.

Peste tot pe unde mergem avem parte de experiente noi si frumoase. Aici am gasit oameni frumosi. Dan din Argentina, tipul din Ungaria care ne-a dus pe traseu si care m-a invatat sa mananc fructe de cactusi,  domnisoara ce ne-a adus sangria. Parca totul se misca in slow motion in tandem cu ceea ce te inconjoara. Este amuzant cum isi cunosc camilele si le vorbesc. Temperamentul fiecareia “asta e cuminte, asta e incapatanata” . E consecinta apropierii si lucrului zilnic cu animalele. O camila este scumpa si sunt apreciate la Camel Park.

si copii pot merge

Fructele de cactus se mananca. Cele rosii si umflate. Atentie la micii tepi. Au un gust dulce acrisor si o storci pur si simplu in gura. Bune…
Fructe de cactus

Pe traseu

Nu stiu ce pasari sunt astea dar s-au tinut dupa noi tot drumul.

urmaritoarea

Mergi si tu sa vezi si sa traiesti o experienta superba. Lasa grijile, lasa galagia si du-te sa vezi cum timpul curge altfel in anumite locuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *