EVENIMENTE

Sukhishvili – dansuri incredibile din Georgia

Baletul Național al Georgiei – Sukhishvili – vine in Romania

Bucuresti. Sala Palatului – 20 februarie 2020, Ora 19:30

Bilete gasiti aici.

100 de dansatori, 2500 de costume unice, orchestra și coreografia exotică superbă, încântă audiența cu dansurile curajoase cu elemente de acrobații și arte marțiale! Costumele de poveste și istoria povestită dinamic cu o pasiune de nedescris, fac din baletul „Sukhishvili” un spectacol unic pentru întreaga familie! De aceea criticii recunosc Baletul Național al Georgiei „Sukhishvili” ca fiind „a opta minune a lumii” și „un fenomen unic”.

Daca ar fi sa nominalizez o tara ca fiind preferata mea, aceea ar putea fi Georgia. Am avut zile senzationale acolo, urmaresc o formatie de muzica minunata de acolo – trei fete care se filmeaza in timp ce canta – Trio Mandili si abia astept sa vad Sukhisvili – dansatorii considerati la fel de buni ca celebrii Harlem Globetrotters sau Cirque du Soleil. Am fost la Tabla Saloon, un restaurant in Tbilisi unde a fost un program de dansuri superb dar dupa ce am vazut video cu Sukhisvili am realizat ca erau amatori. Sukhisvili se apropie de perfectiune! Fara exagerare!

Baletul Național al Georgiei „Sukhishvili”

A fost fondat în anul 1945 de către Iliko Sukhishvili și Nino Ramishvili și de atunci promovează în lume tradițiile georgiene. Mai mult de 300 de evoluări pe an au dus baletul național georgian „Sukhishvili” pe cele mai importante scene ale lumii, printre care și Royal Albert Hall, Metropolitan Opera și Madison Square Garden.  Baletul Național al Georgiei „Sukhishvili” este recunoscut de toți!

După o istorie de mai bine de 70 de ani, concertele Baletului Național al Georgiei „Sukhishvili” au fost vizitate de zeci de milioane de spectatori încântați din diferite colțuri ale lumii! Acum baletul se întoarce la București pentru a vă încărca cu energia sa exclusivă!

Sar scântei pe scenă din săbiile și cuțitele bărbaților Sukhishvili. Aici totul este pe bune: pasiune arzătoare, viteză incredibilă, precizie și putere. Dansatorii georgieni uimesc cu coreografia sa, cu rotirile în aer și la sol, cu săriturile amețitoare care abundă scena cu energie. Bărbații dansează cu o precizie uimitore, iar femeile se mișcă grațios precum îngerii. Cartea de vizită a ansamblului este „Dansul pe degete”. E o mișcare coreografică renumită care necesită cea mai înaltă calificare și iscusință a dansatorului. Ei dansează în șosete fără ajutorul pantofilor „de blocaj”. Unicii bărbați în lume care dansează în șosete. În cele mai vechi timpuri se considera inadmisibil să stai în genunchi în fața unei domnișoare. În schimb să stai pe degete se considera a fi un mod special de a reda admirația.

  sukhishvili-sala-palatului

The Washington Post (SUA)

„Încercați să faceți un salt în grup în aer, apoi să reveniți drepți la podea în genunchi și să vă ridicați ca să repetați asta iar și iar! Realizați o rotire pe degete în cizme moi cu o asemenea viteză, încât nimeni să nu reușească să vă observe fața, și în acelaș timp rotiți-vă în genunchi pe perimetrul scenei!  Fermecați astfel doamnele minunate care vă urmăresc liniștit și frivol dansul curajos, scopul căruia este să le cucerească simpatia.”

 

Daily Mirror (Marea Britanie)

„Artiștii georgieni sunt perfecțiunea în persoană. Nici măcar nu e dans. E zbor. E o furtună pe scenă.”

New York Post (SUA)

„Două ore și jumătate vor zbura ca în secunde înainte de a reuși să decideți ce să urmăriți cu mai multă atenție și admirație – muzica, costumele minunate sau tehnica uimitoare a dansatorilor.”

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.