EVENIMENTE

Spectacolul „Caravaggio” va fi prezentat în cadrul BUKFESZT

 Spectacolul „Caravaggio” va fi prezentat în cadrul BUKFESZT, ediția a II-a

Spectacolul „Caravaggio” produs de Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara va fi prezentat miercuri, 27 septembrie, ora 20:00, în cadrul Festivalului Teatrelor Maghiare la București – BUKFESZT, ediția a II-a. Festivalul este organizat de Uniunea Teatrelor Maghiare din România – MASZIN, în colaborare cu UNITER și este găzduit de Teatrul Odeon din București.  

RO_bukfeszt

În perioada 27 septembrie – 2 octombrie 2023 va avea loc a doua ediție a Festivalului Teatrelor Maghiare la București – BUKFESZT, în ambianța sălilor elegante ale Teatrului Odeon. Publicul bucureștean (și nu numai) va avea ocazia să vadă spectacole valoroase ale teatrelor ce fac parte din Uniunea Teatrelor Maghiare din România – MASZIN: Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” din Timișoara, Teatrul „Szigligeti” din Oradea, Trupa „Harag György” a Teatrului de Nord din Satu Mare, Teatrul „Csíki Játékszín” din Miercurea Ciuc şi Teatrul „Tomcsa Sándor” din Odorheiu Secuiesc. Cele șapte spectacole din festival sunt regizate de Andrei Șerban, Gianina Cărbunariu, Anca Bradu, Erwin Șimșensohn, Györfi Csaba, Visky Andrej și Zakariás Zalán.

Teatrul Maghiar din Timișoara invită publicul capitalei la unul dintre spectacolele reprezentative din repertoriu, „Caravaggio”, în regia lui Visky Andrej, pe un text scris de Visky András. Reprezentația va avea loc miercuri, 27 septembrie, ora 20:00, în Sala Majestic a Teatrului Odeon.  Rolul titular îi aparține actorului Balázs Attila, iar din distribuție fac parte de asemenea actorii Erdős Bálint, Jancsó Előd, Kocsárdi Levente, Bandi András Zsolt, Vajda Boróka, Borbély B. Emília și Vadász Bernadett. Autorul piesei „Caravaggio Terminal”, Visky András, se numără printre cei mai prolifici dramaturgi maghiari contemporani, fiind director artistic asociat al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca de peste 20 de ani.

Caravaggio

Spectacolul descrie destinul tragic, redat însă cu mult umor, al pictorului Michelangelo Merisi da Caravaggio, artist cu un temperament de nestăpânit, dar cu un succes răsunător în pictură, atât printre laici, cât și în fața Papei. Muzica, scenografia și efectele vizuale spectaculoase date de proiecțiile celor mai cunoscute picturi ale artistului reușesc să creeze un univers ce fascinează publicul de toate vârstele.

  • Spectacolul este interpretat în limba maghiară și va fi tradus în română și engleză, prin supratitare.
  • Festivalul Teatrelor Maghiare la București – BUKFESZT este finanțat de Departamentul pentru Relațiile Interetnice și de Fundația Communitas.
  • Biletele sunt puse în vânzare pe site-ul Teatrului Odeon: și au prețuri cuprinse între 30 și 60 de lei.

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.