Shaggy vine la Arenele Romane pe 3 august.

Când vine vorba de a face hituri dancehall reggae care să zdruncine lumea și să reziste testului timpului, nimeni nu o face mai bine decât Shaggy.

Deschizând calea unor oameni precum Drake, Rihanna și Major Lazer, Shaggy a oferit planul pentru succesul dancehall și continuă să inoveze în fruntea insulei sună pe care în mod regulat pop-ul din întreaga lume .
Artistul născut și stabilit în Jamaica avea vârsta de 20 de ani când single-ul său de 12 inchi „Oh Carolina” a explodat din New York dancehall underground și a ajuns pe primul loc în topurile pop din Marea Britanie în 1993. Dezlănțuindu-și vocea burlană peste o crudă și piesa ritmică netăiată direct, fostul veteran al marinei americane și al Furtunii deșertului a avut în curând un crossover vertiginos hit și un contract de discuri cu o casă majoră.
Ultimul single al lui Shaggy, „Boombastic”, a ajuns din nou pe primul loc în topurile din Marea Britanie și a ajuns pe locul 3 în Billboard Hot 100. în S.U.A. De atunci, a continuat să facă istorie an de an, străpungând un traseu de invidiat de hituri și adunând Nominalizări la GRAMMY pentru munca sa progresivă.
Shaggy a vândut peste 30 de milioane de albume până în prezent, strângând nu mai puțin de opt single-uri în Billboard Hot 100. inclusiv două care au ajuns pe locul 1, precum și șapte albume în Billboard 200, cu patru în Top 40. numere în Marea Britanie la fel de impresionante: șaisprezece single-uri din Top 40, nouă dintre ele ajungând în Top 10 și patru care au împins pe locul 1, inclusiv „It Wasn’t Me”, cea mai vândută colaborare din istoria topurilor din Marea Britanie, depășind topul topurilor duete de oameni ca Eminem, Calvin Harris și Rihanna.


Topul albumelor   i-a adus lui Shaggy cea de-a doua câștigare a premiului GRAMMY și a șaptea nominalizare la cariera lui până în prezent.
Chiar și în timp ce încheia un turneu mondial sold-out cu Sting, Shaggy era ocupat să pună bazele pentru următorul său  album solo, care va fi lansat în această primăvară. În acest moment, este sigur să spunem că muzica lui Shaggy este atemporală. Cum naiba o face?
Ar putea avea ceva de-a face cu disciplina militară, o etică serioasă a muncii și un dar dat de Dumnezeu pentru a crea pop melodii. „Trebuie să vii cu ceva perturbator. Ceva care stimulează liric”, spune reggae-ul și icoana dancehall, acum partener al casei de discuri 300 Records cu artiști de ultimă oră precum Migos, Young Thug și Rich the Copil.

Cel mai recent proiect al lui Shaggy este albumul său Wah Gwaan?! – o colecție care întruchipează pe cea a muzicianului Rădăcini jamaicane, acoperire globală, bucurie contagioasă și latură introspectivă.

Cele 12 piese convingătoare de pe Wah Gwaan?! – un salut patois jamaican care înseamnă „ce se întâmplă”? – sunt revelația unei vedete muzicale desăvârșite și multitalentate. „Nu am vrut să mă aprofundez în prea multe chestii politice acest album”, spune el. „Am vrut doar să rămân ușor și să mă întorc la acel Shaggy clasic.”
Când spune „Classic Shaggy”, vorbește despre muzica care aduce oamenii împreună într-o lume cu atât de multe Divizia. Pentru că atunci când vine vorba de relații, toți suntem într-adevăr la fel.
Cel mai recent hit al albumului, „Use Me”, care are toate semnele distinctive ale unui smash Shaggy: o atmosferă de insulă, joc de cuvinte plin de spirit, și o melodie pop irezistibilă – este ceva la care toată lumea se poate identifica: alb sau negru, tânăr sau bătrân, hetero sau gay.
„Nu este vorba doar de sex sau de a face dragoste”, explică Shaggy.
Wah Gwaan?! este o afișare emblematică a sunetului bogat al lui Shaggy, influențat de toate stilurile muzicale. Îi atrage pe amândoi artiști noi și consacrați din toate genurile; împrumută vocalistul canadian în vârstă de 19 ani Alexander Stewart vocea lui pe irezistibilul pop smash „You”. Shaggy echilibrează energia seducătoare a superstarului de dancehall Shenseea și cântăreața și compozitoarea Stacy Barthe, nominalizată la GRAMMY, la „Supernatural”. La „Money Up” legăturile lui cu
Brooklyn ține tare, lucrând cu artistul de dancehall din cartier, Noah Powa. Lumile sale muzicale se ciocnesc pe „Tic Toc”, care prezintă pe Nikki Jam, unul dintre cele mai mari trupe din scena urbană latino, și show-oprire animatorul Jason Derulo. De asemenea, Shaggy apelează la o gamă variată de producători, inclusiv legendarii frați dancehall Tony CD Kelly și Dave Kelly, Martin Kierszenbaum (Sting, Lady Gaga), iLLWayno (Nicki Minaj, Nas, 2 Chainz), Kizzo
si Costi Official.


În calitate de producător de succes dovedit, Shaggy și-a folosit platforma pentru a-și ajuta comunitatea și casa iubită, Jamaica. Concertele sale de caritate Shaggy & Friends au strâns milioane pentru Spitalul de Copii Bustamante din Kingston, Jamaica.
De-a lungul carierei sale de succes, Shaggy s-a angajat să aducă bucurie și muzicalitate publicului său. Acum, mai mult ca oricând, lumea pare să aibă nevoie de optimismul și bucuria lui molipsitoare.
Haideti sa il vedem la București pe 3 august 2022. Sa  cântăm și sa dansam cu Shaggy!

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.