GASTRONOMIE

Restaurantul Oscar din Iasi

Iar premiul Oscar merge la… Iasi!

Ca la marile premii Oscar, am hotărât în unanimitate după prea puține dezbateri dar îndelungi degustări de bucate moldovenești, ca premiul Oscar pentru bucătărie și produse tradiționale merge la Restaurantul Oscar din Iasi.

Primul drum în Iasi a fost la Bojdeuca lui Creanga. Locul unde a scris capodoperele ce se învață la scoală. Aici doamna Nina Purcarea, ne-a povestit printre altele și de felul în care Ion Creanga se ospăta. Când primea musafiri acasă, aștepta sa mănânce toți si abia apoi cerea și el sa se ospăteze. Si ce gurmand era Părintele. Porții uriașe si dulcețuri alături de băuturi ca sa alunece mâncarea. Intr-un oraș cu asemenea înaintași, Restaurantul Oscar este exact ceea ce te aștepți sa găsești.

Restaurant Oscar

Restaurant Oscar

O porție de un flamand ce satura doi.

La Oscar nu mergi pentru fite. La Oscar mergi ca sa mănânci bine!

In Iași, pe strada Lascăr Catargiu la nr 12, nu prea departe de casa lui Creanga, se afla probabil cel mai bun restaurant din oraș. Nu iese în evidenta cu o clădire prea mare, nu arata ca și cum ar putea găzdui vreo conferința importanta. Este cu bun gust, elegant dar practic și plin. La modul plin, plin! Fiind atât de cunoscut în oraș e de preferat sa îți faci o rezervare, mai ales dacă sunteți mai multi. Ar fi păcat sa ajungi acolo și sa nu găsești o masa. Pentru ca șansele sa fie asa sunt mari!

INTERIOR

De ce e plin?

Daca o sa cauți #80defeluridemancare o sa găsești unul din motive. Daca vrei mai multe trebuie sa cauti in social media #oscar. O sa găsești in imagini festinele oferite acolo. Mâncarea de la Oscar bate toate recordurile in materie de porții. O porție ar trebui in teorie, sa ajungă pentru o persoana dar pentru un om normal e dificil sa mănânce o masa compusa din – o ciorba, un fel doi și un desert. Porțiile sunt absolut uriașe si chiar satura doua persoane.

Pentru un om obișnuit, netrecut pe la Oscar si necunoscător in ale acestui loc, e de-a dreptul ridicol sa vadă mâncarea adusa la masa. Prima reacție este clar de “ma scuzați dar v-am cerut doar pentru mine nu și pentru mesele vecine“. O farfurie de ciorba aduce destul de mult cu un lighean de mărime mai mica si doar dacă te încumeți sa o termini ai nevoie de o pauza mare pana la felul doi. Evident ca nu te poți opri în clipa în care ai început…

Am fost mai multi la masa si doar doi neinspirați au vrut si ciorba. Neinspirați, pentru ca locul de depozitare a felurilor principale a fost mult redus si astfel doar au gustat din ele. Toate laudele si poftele noastre la ciorbele rădăuțeana si de văcuța, s-au întors împotriva lor in clipele următoare când noi savuram din mâncăruri iar ei spuneau “as mai manca dar nu pot“. La desert deja-i vedeam cum sunt tristi si inghit in sec, poftind dar nemaiavand loc…

Pentru ca printre alte feluri au urmat:

  • Snitel de pui cu nuca
  • Buturel cu varza
  • Lup de mare la gratar
  • Rata indopata
  • Clatite cu nuca si sampanie
  • Tort Oscar

…printre altele!

felul doi (1)

felul doi (2)

felul doi (3)

felul doi (4)

felul doi (5)

Cum arata?

Iar desertul…

dulce (1)

dulce (2)

dulce (3)

Eu mi-am imaginat un slogan pentru Restaurantul Oscar.

Lasati orice speranta afara voi cei ce tineti o dieta!

Nu va temeti. Exista si meniuri vegetariene dar… e pacat! Viata merita traita macar din cand in cand!

Daca esti in Iasi, daca stii ca ajungi in Iasi, daca esti din Iasi si inca nu ai ajuns la Restaurant Oscar… MERGI SA MANANCI CA NICIUNDE!

A.

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *