LUMEA MARE

Prejudecati!Un englez altfel!

         Prejudecatile noastre si ale lor…

Prejudecatile noastre si ale lor…Tot tine prima pagina acum faza cu “migratia tuturor romanilor si bulgarilor in UK” mi-am adus aminte de Sebastian. Sebastian Knapp…un englez get beget “from London”, fan Arsenal zapacit si cald cum putini romani sunt… Tipul e actor si cu cativa ani in urma am petrecut vreo doua saptamani la Tulcea implicati intr-un proiect super,  marca AXN – Sand Serpents numit.  Apoi ne-am intalnit si in Bucuresti dupa ceva timp dar doar la o bere.

Sebastian Knapp       Tinem legatura si din cate mi-a zis acum e undeva prin Canada fugit in lume dupa dragostea vietii lui care…ce sa vezi e canadianca! So…ca sa zic asa… Odata cu nebunia asta cu dreptul la munca din Anglia si cu reactia mediei de acolo mi-am adus aminte de el si intr-un mail i-am zis daca nu cumva se teme ca o sa-l invadez! Mi-a raspuns amuzant ca toti britanicii seriosi au plecat din tara in locuri mai calde ( nu ca el ) si ca putem invada ce a mai ramas dintre indieni, pakistanezi si altii asemenea lor :)) si ca daca dorim putem sa mutam si sensul de circulatie ca acasa!

       Lasand gluma deoparte, la Tulcea, in doua saptamani am avut timp suficient sa stau de vorba cu omul asta si sa ne aruncam amandoi prejudecatile la gunoi. Englezii sunt reci… romanii sunt…stiti voi! Ei bine, nu! Nu e rece deloc ba dimpotriva. Este amuzant, cald si plin de viata. Venit atunci pentru prima data in Romania a ramas uimit de faptul ca unii vorbesc o engleza mai buna ca a multor vecini de-ai lui, a ramas uimit de peisajele de aici, Delta Dunarii i-a taiat rasuflarea. Cei din echipa de filmare la fel i s-au parut extrem de pro…in fine… Seara de seara dupa filmari ramaneam in lobby la o cafea si o vorba si povesteam despre noi si ei. Prins cu munca nu a apucat sa vada prea multe dar la al doilea proiect filmarile au fost in Bucuresti si timpul i-a permis sa vada orasul. Ne-am vazut la o bere si impresia despre Romania in general si Bucuresti in special era de “cool”. Nu tu camere de luat vederi peste tot CCTV ul de la orice colt de strada din Londra, poti fuma in marea majoritate a barurilor, fete minunate, bere ieftina, engleza stiuta de toti, vreme superba ( era vara ), oameni amabili…preturi mici.  Astea le-a vazut,  astea l-au impresionat! Radeam impreuna facand comparatie intre Londra lui ploioasa si vara si Bucurestiul fierbinte.  Una peste alta cat a stat a reusit sa inteleaga faptul ca dincolo de ceea ce scriu ziarele din UK cei de aici sunt diferiti. L-am invitat de mai multe ori sa vina in vacanta si mereu imi zice ca “dupa proiectul asta”. Nu stiu…probabil nu o sa ajunga prea curand dar stiu sigur ca isi doreste sa revina. A auzit de restul lucrurilor si mi-a pus in vedere ca daca vine nu-l tin in Bucuresti ci mergem sa vizitam. Sincer…il astept cu drag!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *