LUMEA MARE

Calator din fotoliu. Azores!

     Azores

Anul trecut in toamna am fost la targul de turism de la Romexpo. Intamplarea, curiozitatea, plictiseala, frigul m-au dus calator fiind la centrul de conferinte unde am descoperit prin TAP Portugal  #insulele Azore. Acum…na, stiu ca suna exotic si sincer daca ma punea cineva sa le localizez pe harta ar fi fost destul de dificil dar dupa prezentare a devenit un “must” in viitoarele destinatii! 36*55’02” N – 25*01’02″W -Azores, Portugal! Hai sa vedem despre ce este vorba! 9 ( noua ) insule situate in nordul oceanului Atlantic, teritoriu autonom apartinand de Portugalia, ( deci nu ai nevoie de viza ) cu o temperatura medie intre 15 si 25 de grade pe tot timpul anului la doua ore de zbor de continentul european si patru de America de nord. Confluente de curenti tropicali cu nordici…chestii grele!  Insule vulcanice, aproximativ 2300 km patrati cu totul si vreo 200.000 de oameni care le locuiesc. Am vazut doar imagini si filme dar…WOW! Feel Alive! Well..sa vorbim despre ele! Ca sa pricepem…aici se afla!

tap

Ca sa intelegem astea sunt… Cea mai mare este insula São Miguel cu o  suprafaţa de 747 km2 şi lungime de 65 km. Ponta Delgada cel mai mare oraş, care este şi capitala Insulelor Azore si se află pe ţărmul sudic al acesteia.

Azores

      Pentru cei care cauta aglomeratie, modernism, sticla, stralucire, moda…un mare NU! Pentru cei care cauta peisaje, liniste, sporturi extreme, sporturi nautice, ape limpezi, plaje minunate, vulcani stinsi cu lacuri in interior …un mare DA! Nu o sa ma apuc sa va enumar ce puteti vedea…vreau sa va spun doar ca se poate calatori de pe o insula pe alta cu feribootul foarte usor, ca fiecare insula are ceva de oferit, ca oamenii sunt parca din alta lume, ca exista hoteluri de 5 stele, ca e liniste, ca sunt niste culori care iti taie respiratia, ca au coride, ceai extraordinar de bun, nori pe cer si nori care ies din pamant ( o sa vezi tu daca ajungi acolo ). E o destinatie perfecta! Uita-te  si spune tu ca nu e asa…

Azores

Azores

Azores Azores

Azores

Azores

AzoresDestinatie pentru viitor! Alege si tu pentru ca sunt convins ca merita!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *