Parc Aventura Brasov

Parc Aventura Brasov.

Aventura si adrenalina!

    Pe o suprafata de 3 hectare, in Brasov, gasesti cel mai mare parc de aventura din sud-estul Europei. Cu 14 trasee cu o dificultate progresiva, incepand de la cele pentru copii de peste 4 ani pana la traseul negru ( cel mai dificil! ) poti alege in functie de varsta, curaj si abilitati pe care dintre ele sa le incerci.

   Daca esti In Brasov si cauti adrenalina, daca esti in Brasov si cauti cateva ore in natura, Parc Aventura este alegerea indicata! Ajungi cu autobuzele 17 sau 35 sau daca esti cu masina pune pe GPS coordonatele astea : Strada Paltinului 16 bis – Brasov

 • 45° 36′ 46” N
  25° 38′ 12” E

Parcul este deschis in orice anotimp, intre orele 10.00-20.30, doar conditiile meteo neprielnice punând stop programului.

Cum functioneaza de fapt parcul? Pentru ca eu nu ma asteptam sa gasesc asa ceva…

     Intrarea in parc este gratuita. Cei care doresc insa adrenalina ( oricat de putina/multa ) ar fi ea trebuie sa plateasca un bilet de intrare, bilet ce este valabil trei ore. Casuta care gazduieste casa de bilete este de fapt centrul nervos al parcului. Este locul unde platesti/esti echipat/instruit si este punct de plecare pentru toate traseele indiferent de culoare.

El iti face instructajul
 • Dupa plata biletului, primesti si esti echipat de instructori, hamul cu care o sa parcurgi toate traseele.
 • Sistemele de siguranta sunt cele mai performante din lume si niciodata nu a existat un accident serios pe nici un traseu!
 • Ai doua sisteme de siguranta plus cel pentru tiroliana.
 • Participi la un instructaj ( obligatoriu chiar daca ai mai fost de n ori in parc ) unde ti se explica regulile pe care trebuie sa le respecti.
 • Dureaza 15 minute, timp necronometrat, apoi ai trei ore timp sa parcurgi drumuri printre copaci.

    Pe toate traseele exista operatori atenti la ceea ce se intampla cu cei care le parcurg. Fiecare operator este instruit si ca sa ajunga sa supravegheze un traseu dificil trebuie sa dea un examen, in care sa demonstreze ca este capabil sa salveze pe cineva de oriunde de pe respectivul traseu. Chiar si cei care iti pun hamul sunt instruiti pentru ca de acolo pleaca siguranta! Daca se intampla ca un copil/adolescent/matur sa ramana blocat undeva pe traseu…oricare traseu…de acolo este coborat in siguranta pe pamant de catre cei care sunt omniprezenti. La instructaj o sa afli ca toti se numesc cat timp muncesc “Ajutor”. E de ajuns sa strigi si esti salvat imediat.

Prezenta in parc, nu necesita plata unui bilet va spuneam deci daca ai un copil care face un traseu, tu ca parinte poti sa platesti doar pentru el si sa supraveghezi de-a lungul acestuia fiecare pas al piciului. Incurajarile sunt binevenite!

Traseele sunt acestea:

 •  – 4 trasee mov pentru copii de la 4 la 7 ani – prevazute cu sisteme speciale de siguranta
 • 2 trasee galbene pentru incepatori si copii ipeste 8 ani.
 • 3 trasee verde cu grad de dificultate usor spre mediu
 • 2 trasee albastru cu grad de dificultate mediu pentru peste 12 ani
 • 2 trasee rosu cu grad de dificultate mare pentru persoane de peste 14 ani
 • – 1 traseu negru cu grad de dificultate foarte mare pentru persoane peste 16 ani

     La instructaj, esti avertizat ca nu poti sub nici o forma incepe cu cel negru si trebuie sa ai cel putin doua trasee facute inainte, trasee din celelalte culori. Sincer, este o masura extrem de buna si o spun din experienta proprie. Chiar daca ai mai fost in Parc Aventura, esti obligat sa faci instructajul si sa parcurgi macar doua trasee inainte de a intra pe cel negru.

3

4

    Am ales cu gandul, inainte de a intra in parc traseul negru si am inteles de ce nu permit intrarea directa pe el, abia dupa ce am ajuns sa il parcurg. Ca adult, destul de agil, fara mare forma fizica, am reusit la un traseu albastru un timp de 16 minute. Mi s-a parut usor. Am intrat imediat pe cel rosu si mi-a luat aproape 45 de minute sa il parcurg. Incurajat de succes am inceput traseul negru si…este foarte greu! Adrenalina pura. Scrie ca sunt 20 de metri inaltime dar sincer ai senzatia ca atingi cerul cu mana! De acolo tiroliana…trebuie curaj! Dificultatea este maxima chiar si pentru profesionisti si fiecare muschi iti este solicitat. Partea frumoasa este ca nu doar trupul ci si mintea da un test de vointa! Nu este chiar atat de simplu sa urci pe o scara fragila vreo 7-8 metri sau sa mergi atarnat pe o sarma la inaltimea aia. Este un test pe care l-am trecut pe jumatate! Am invins teama dar oboseala m-a silit sa cobor. Ramane pentru data viitoare!

   Tot in Parc Aventura ai doua tiroliene lungi. De fapt trei. Doua luuuuungi care traverseaza lacul dus-intors si una mai scurta pentru copii. Merita incercate! Si mai ai un mini bungee jumping. De la vreo 10 m inaltime te arunci in gol…daca te tine!

Daca esti in Brasov si vrei sa te distrezi Parc Aventura este alegerea ce trebuie facuta!

ma 20 metri

Facebook Comments

3 thoughts on “Parc Aventura Brasov

 • 2 September 2015 at 15:17
  Permalink

  FFCC00 ! Doar joi, 25 septembrie 2014, Parc Aventura va fi inchis toata ziua.

 • 18 August 2015 at 20:06
  Permalink

  Pai nu spuneti voi ca e cel mai frumos oras din Romania? 🙂 Cum sa nu ne placa? 🙂

 • 18 August 2015 at 16:16
  Permalink

  da ce vă mai place în brașov! 😀

Tu ce zici despre asta?