O noua legatura intre Bucuresti si Aeroportul Otopeni

Aerobus este noua legatura intre Bucuresti si Aeroportul Otopeni

Noua legatura anuntata ( inca nu e in trafic ) intre Bucuresti si Aeroportul Otopeni se numeste Aerobus si practic sunt autobuze speciale care fac legatura intre aeroport si centrul capitalei fara a opri in toate statiile STB in care opreste actualul 783. Adunarea Generala a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București-Ilfov, a aprobat înființarea unei noi linii de transport călători între Aeroportul Henri Coandă București-Otopeni și centrul Capitalei si ramane sa o vedem in trafic.

De cand s-a schimbat sistemul de taxare la STB, si autobuzul special 783 care face legatura intre Piata Unirii si Aeroportul Otopeni a primit acelasi regim pe care il au cursele din oras. Acelasi pret la bilet, aceleasi statii unde opresc toate celelalte. Astfel ca o cursa intre cele doua puncte poate dura in orele aglomerate peste o ora si jumatate, autobuzul oprind in toate statiile si fiind folosit acum de toata lumea, inclusiv de cei care locuiesc in localitatea Otopeni si vin spre Bucuresti sau invers sau in oras de cei care il folosesc pentru o statie sau cateva statii. Acest lucru a dus uneori la aglomerare, mai ales ca trenul din Gara de nord nu este extrem de folosit fiind peste mana pentru multi dintre bucuresteni. Dar chiar si asa, autobuzul 783 vine destul de des si nu este extrem de aglomerat. 

Capitala Romaniei, “se alatura” marilor orase din lume si revine la o linie speciala de autobuze care sa faca legatura intre aeroport si centrul orasului, care exista deja dar a fost transformata in una normala.   Se doreste ca accesul sa fie facil, pentru toate categoriile de călători și pentru bagaje. Autobuzele sa fie dotate cu sistem info-călători minim bilingv (ro-en), prize usb pentru încărcarea dispozitivelor electronice la fiecare rând de scaune, aer condiționat, climatizare iar gradul de poluare al noilor autobuze sa fie în conformitate cu prevederile ,,Regulamentului serviciului comunitar de transport public local de călatori, în regiunea București – Ilfov”.

Stațiile liniei Aerobus Otopeni

  • Aeroport Henri Coandă Otopeni (Terminal Sosiri)
  • Piața Presei Libere (Casa Presei)
  • Piața Victoriei
  • Piața Romană
  • Universitate
  • Piața Unirii (Horoscop)

Cu un Terminal 2 amanat din cauza pandemiei pana in anul 2026, pasageri mai putini din aceasi cauza, cu trenul ce face legatura intre aeroport si Gara de Nord, autobuzele 783, nenumaratele taxiuri si masini  carsharing gen UBER sau Bolt, in acest moment nu este o prioritate din punctul nostru de vedere o asemenea linie. Care evident va fi mai scumpa decat actualul 783 pentru ca aceasta linie va fi privata si nu de stat. Evident ca va aduce un plus dar contractul ce se vrea acordat pe 10 ani este foarte posibil ca la un moment dat sa se suprapuna peste linia de metrou ce se doreste a fi construita in viitor.

Poate ar fi mai bine sa fie suplimentata linia 783, autobuzele sa fie speciale, cu locuri pentru bagaje, si sa se revina la statutul de linie Expres. Ar fi mai usor si mai logic! Dar ar insemna ca Primaria sa isi recunoasca o greseala! Sau poate greseala a fost intentionata si s-a urmarit tocmai acordarea unui asemenea contract… 

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Tu ce zici despre asta?