DE STIUT!

Opera Nationala Bucuresti se implica activ in strangerea donatiilor

 

Opera Națională București susține activ demersurile de întrajutorare a tuturor persoanelor afectate de războiul care are loc pe teritoriul ucrainean.

 

 

După ce și-a deschis porțile pentru 8 balerini refugiați care în prezent studiază alături de balerinii și maeștrii instituției, ONB a devenit și punct de colectare a donațiilor.

Astfel, Opera Națională București a mai făcut un pas pentru a se implica în susținerea celor afectați și s-a alăturat Asociației Caradja Cantacuzino, care până astăzi a depășit pragul de 400 tone de bunuri și alimente, repartizate în peste 50 camioane, care au fost trimise către zonele de frontieră și diferite centre de refugiați din țară.

„Opera Națională București este o instituție de cultură care trebuie să rămână ancorată în realitatea societății noastre. În aceste vremuri, statul român și societatea civilă lucrează împreună și vin în ajutorul persoanelor care fug din calea războiului. Nimeni nu își dorește să plece de acasă, să lase agoniseala de o viață pentru a deveni refugiat. Dar noi putem să le facem tranziția mai ușoară, să întindem o mână de ajutor. Bunătatea și empatia nu au granițe și reușesc să creeze punți și chiar să vindece”, a declarat managerul general interimar, Daniel Jinga.

Firesc, prima acțiune a Operei în acest sens a vizat acoperirea nevoilor balerinilor refugiați – de la cazare, la îmbrăcăminte, produse de igienă și hrană -, prin donațiile și susținerea voluntarilor și a bucureștenilor. Următorul pas este ca donațiile să fie trimise, prin implicarea Asociației Caradja Cantacuzino, către toate punctele care se confruntă cu lipsuri.

Sunt necesare pături, produse alimentare neperisabile (așa cum sunt biscuiții, conservele etc), produse de igienă, produse și lapte pentru copii.

Toți cei care doresc să doneze o pot face acum și la sediul ONB, Bd. Mihail Kogălniceanu, nr. 70-72, sector 5, între orele 10:00 și 16:00, de luni până vineri. Persoana de contact este Dumitru Andrei (telefon 0753.030.116).

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.