FILME

Nicole Kidman si Sebastian Stan in Capcana

Capcana. Un film cu o alta Nicole Kidman

Nicole Kidman este una dintre actrițele mele preferate care ma bucur de cate ori o vad. In ultimul timp și-a ales destul de selectiv rolurile din filme, Aquamen fiind unul dintre ele. Cu interpretarea ei din filmul Capcana despre care o sa va povestesc astăzi ne-a făcut o surpriza majora tuturor fanilor ei. Vedem o cu totul alta fata a felului in care interpretează un rol.

Rolul ei este rolul unei polițiste. Aceasta este una dintre cele performante și radicale schimbări de imagine ale sale, care încearcă însa  prea mult să ne contrazică așteptările. Kidman s-a dovedit într-adevăr  adaptativa la orice rol chiar daca această alegere nu-i face mari favoruri, fiind însa oricum o schimbare curajoasa pentru fanii actriței care o admira.

Capcana urmărește odiseea morală și existențială a detectivului LAPD, Erin Bell, care, în calitate de tânăr polițist, a fost plasat sub acoperire cu o bandă în deșertul California, cu rezultate tragice. Când liderul acelei bande reapare mulți ani mai târziu, trebuie să se întoarcă prin membrii rămași și în propria sa istorie cu ei pentru a socoti în sfârșit demonii care i-au distrus trecutul 

Capcana, o transforma pe Nicole, una dintre cele mai talentate și importante actrițe ale generației ei. Erin trebuie sa treacă peste traumele lăsate in viata ei de adult și in același timp  rolul de mama ne arata realitatea cruda a conflictului intre generații. Își da măsura talentului într-un film ce nu pune accent pe calitățile fizice ci pe interpretare.

In același timp Sebastian Stan ne face sa fim mândri de faptul ca este unul dintre romanii ce au reușit cu adevarat in capitala mondiala a filmului și ne dovedește ca deține o versatilitate artistica ce-i va oferi roluri in viitor in producții de toate genurile.

 Un drum vechi cu intersecții periculoase, o drama a unui adult ce plătește păcate din tinerețe dar in același timp  încearcă sa revină pe un drum normal. Flash back-uri din trecut va vor urmări pe tot parcursul filmului și ițele acțiunii  sunt mult mai încurcate decât par. Suntem purtați in timp înainte și înapoi, descoperind consecvent motivele pentru care lucrurile se întâmpla. 

Karyn Kusama, regizoarea filmului, aduce pe marele ecran o poveste a unei tinere ce are o misiune ca polițista sub acoperire dar care in timp scapă lucrurile de sub control și pierde contactul cu misiunea ei. Consecințele faptelor sale o urmăresc in timp nu numai fizic și psihic ci și prin adolescenta rebela care a devenit fata sa. Lupta lui Nicole pentru recâștigarea nu doar a unei vieți  normale ci și a fiicei sale, precum și a obținerii unei răzbunări la care nu ne așteptam  este de fapt filmul in sine. Contraste morale și alegeri dificile, de cele mai multe ori greșite duc spre un final absolut imprevizibil. Iar Nicole este geniala pentru ca interpretează, nu pentru arata bine.

Destroyer/Capcana , este filmul care da dimensiunea artistica unei actrițe apreciata mai mult pentru frumusețea sa. De aceasta data ne demonstrează cu furie aproape ca este una dintre marile personalități ale cinematografiei mondiale.

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *