FILME

Bloodshot la cinema

Vin Diesel –  “Bloodshot”, pe marile ecrane

În România, filmul se lansează în cinematografe vineri, 13 martie 2020. Dar sfatul nostru este sa stai linistit in casa si sa il vezi cand se linistesc lucrurile.

Cea mai tare amintirea mea  cu Vin Diesel este asta de mai jos

Aveam melodia asta pe un CD in masina si efectiv adoram sa o ascult. Ca si acum…

L-am asociat intotdeauna pe Vin Diesel cu eroul rebel. Nici acum nu face exceptie de la cliseul meu.

Protagonistul Vin Diesel interpretează în premieră un rol de super-erou și încă unul atipic: un soldat înviat și transformat, printr-o tehnologie revoluționară, în luptător indestructibil. Dar confruntarea abia atunci începe, iar inamicul are fețe nebănuite.

În anii ’90 vedeau lumina tiparului cărţile de benzi desenate Valiant “Bloodshot”, ce aveau să facă istorie, lansând un nou tip de super-erou, uman și imbatabil deopotrivă: un soldat de elită ucis în acţiune este readus la viaţă cu ajutorul tehnologiei şi transformat de o corporație în Bloodshot. Povestea a avut un succes răsunător, volumele Valiant vânzându-se în peste 81 de milioane de exemplare.

Scenariul este scris de Jeff Wadlow şi Eric Heisserer, după o poveste de Jeff Wadlow. Distribuția îi mai include pe Eiza Gonzalez, Sam Heughan, Toby Kebbell şi Guy Pearce. Producția realizată de Original Film în asociere cu Valiant Entertainment este prezentată de Columbia Pictures, în colaborare cu Bona Film Group Co., Ltd. şi Annabell Pictures & The Hideaway Entertainment, BLOODSHOT fiind o marcă înregistrată a Valiant Entertainment LLC. Filmul durează 109 minute, este recomandat pentru audiență generală și distribuit în România de InterComFilm Distribution.

Trei decenii mai târziu, regizorul Dave Wilson și realizatorii “Deadpool” aduc povestea pe marile ecrane. După ce Ray Garrison (Vin Diesel) moare în misiune, corporația Rising Spirit Technologies (RST) îi inoculează în sânge o nano-tehnologie revoluţionară, menită să “recicleze” soldații și să-i optimizeze, făcându-i imuni la orice atac. Astfel, Ray se transformă în Bloodshot, un războinic cu abilități nemaivăzute: se vindecă singur, instantaneu, devine indestructibil. Dar, odată cu procesul de transformare a corpului său, corporația îi controlează și creierul. Când Ray începe să-şi amintească lucruri, suferă un şoc de proporţii și luptă să recapete controlul asupra propriei vieți.

Deși pare dur, Ray este vulnerabil emoțional, simțindu-se trădat și exploatat atunci când află ce i s-a întâmplat. “Dacă i-ai întreba pe militari care este personajul lor favorit din benzile desenate, ar spune fără ezitare că este Bloodshot. Valorile esenţiale ale lui Ray sunt cu siguranţă valorile unuia care a slujit sub arme”, zice Vin Diesel. După rolurile memorabile din “Fast and Furious”, “xXx” şi “The Chronicles of Riddick”, Diesel intră în pielea acestui super-erou atipic – nu neapărat pozitiv sau negativ, ci uman, cu emoții, sentimente, temeri, dileme și conflicte interioare, și care nu luptă, de fapt, cu un anumit inamic, ci cu un întreg sistem.

Și lupta cu manipularea este reprezentativă pentru societatea actuală. Totodată, povestea ne pune pe gânduri cu privire la impactul tehnologiei și al științei asupra umanității: până unde putem merge? Cât le putem controla până să ne controleze ele pe noi? Un posibil răspuns îl aflăm din “Bloodshot” – din 13 martie 2020, la cinema.

În regia lui Dave Wilson, expert în animații și jocuri video, filmul aduce un stil cinematografic inedit, incisiv, cu acţiune intensă, lupte, curse de motociclete și cascadorii impresionante. Scenografia și efectele vizuale fac deliciul fanilor SF, prezentând progresul pe care l-ar putea avea tehnologia în viitor. Dacă ieri roboții păreau pură invenție, astăzi sunt deja realitate, iar ziua de mâine ar putea aduce posibilități de neimaginat, unele chiar terifiante. Totodată, Wilson a căutat să realizeze o estetică naturală şi realistă atât pentru decoruri, cât şi pentru cascadorii sau costume şi proteze. De exemplu, a ales ca actorii să joace într-o așa-zisă “cutie de nisip” pentru ca filmarea să arate cât mai spontan şi cât mai natural. De asemenea, s-au folosit foarte mult camerele de mână, care conferă un aer de cine-verité.