O expozitie inedita in Bucuresti – Museum of Broken Relationships

Museum of broken relationships – o expozitie inedita in Bucuresti

 

Daca esti in/din  Bucuresti si te plictisesti, poti merge sa vezi ce ramane in urma despartirilor la o expozitie interesanta ce se numeste Museum of broken relationships. Inutil de tradus, un concept pe care l-am vazut in Zagreb a ajuns in Bucuresti si pana pe 17 octombrie este la dspozitia vizitatorilor in cladirea BRD Scena9 de langa Parcul Icoanei. Mai precis pe strada I.L.Caragiale nr.3

Museum of broken relationships

Museum of broken relationships

Initiat de Olinka Vistica si Drazen Grubisic, Museum of broken relationships a pornit in 2006 cu 40 de exponate intr-un container de nava, plasat intr-un parc public din Zagreb. De atunci lucrurile au evoluat....Pana in acest moment au fost 57 de expozitii in 33 de tari si datorita faptului ca despartirile sunt la fel de universal valabile ca si dragostea, cu siguranta acestea vor continua.

Museum of broken relationships

Conceptul este relativ simplu si se bazeaza pe lucruri donate de catre persoane private ce raman anonime. Astfel, fiecare obiect expus are o poveste in dreptul sau. O poveste despre o dragoste trecuta in care obiectul respectiv a avut un rol mai mare sau mai mic. Nu atat obiectele in sine sunt interesante ( cu toate ca testul acela de sarcina este super amuzant ) cat povestile celor care le-au donat. Sunt obiecte din Romania dar si din alte tari ale lumii. In momentul in care expozitia va lua sfarsit in Bucuresti, obiectele donate de catre cei care sunt din Romania vor merge o parte catre muzeul central din Zagreb, completand colectia de acolo iar o parte vor face parte din expozitiile viitoare din alte orase.  Deoarece in vizita in Zagreb l-am vizitat pe cel de acolo eram oarecum familiarizat cu conceptul. Dar pentru cine nu l-a vazut, este cu adevarat o expozitie interesanta. Altfel. Diferita.

Nu o sa gasesti aici sfaturi despre cum sa treci printr-un sfarsit de relatie, nu vei gasi consiliere pentru aceasta “tragedie” ci doar vei vedea ca ceea ce ai trait tu la un moment dat in viata le este dat tuturor sa traiasca. Ramane ca fiecare in parte sa reuseasca sa treaca mai repede sau mai usor peste o iubire trecuta in cautarea uneia viitoare.

  • Intrarea este liberă, iar expoziţia poate fi vizitată de marţi până vineri, între orele 16,00 şi 20,00, şi în weekend, între orele 13,00 şi 20,00.
  • Organizatorii recomandă celor interesaţi, în contextul pandemiei de COVID-19, să se programeze online, pe bit.ly/vizitareMuseumofBrokenRelationships.
  • Museum of Broken Relationships la Bucureşti este un proiect al Reţelei Naţionale a Muzeelor din România şi Rezidenţa BRD Scena9.

Facebook Comments

CalatoriaPerfecta

Calatoriaperfecta.ro este un proiect initiat de Pati si Dan, doi pasionati de calatorii. Am vizitat pana acum peste 50 de tari si ne place sa spunem ca lista ramane deschisa. Din fiecare calatorie surprindem cat mai multe detalii, informatii reale si imagini pentru voi. Va invitam sa intrati in lumea noastra daca nu ati facut-o deja, sa calatoriti cu noi, sa deveniti unul dintre membrii familiei noastre. Calatoria perfecta exista! Haideti sa o descoperim impreuna.